Fatma Şahin Kaçıncı Kez Gaziantep'e Aday Oldu?

AK Parti'nin 31 Mart Seçimleri için adayları bir bir açıklandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yine mevcut başkan Fatma Şahin aday gösterildi. Fatma Şahin'in kaçıncı kez Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu merak konusu oldu. Fatma Şahin kaç dönemdir başkanlık yapıyordu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Partinin 17'si büyükşehir 48 belediye başkan adayı belli oldu.

ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17'si büyükşehir 48 belediye başkan adayını daha kamuoyuna duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın olarak açıklandı. Gaziantep için Fatma Şahin yeniden aday oldu.

FATMA ŞAHİN KAÇINCI KEZ ADAY OLDU?

Fatma Şahin, 6 Temmuz 2011’de açıklanan 61.Hükümette, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak görev almıştır.

Yürüttüğü bakanlık görevinden 26 Aralık 2013 tarihinde ayrılıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştur.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 54,7%’lik oy oranıyla seçilerek, Türkiye’nin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri olarak göreve başlamıştır.

31 Mart'ta 2019 yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu ve yeniden başkan seçildi.

31 Mart 2024'teki seçimler için yeniden aday gösterilen Başkan Şahin 2 dönem görev yapmıştı. 3.dönem için yeniden aday olmuştur.

Bakmadan Geçme