Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? 4 Kişilik Fellah Köftesi Tarifi
İsterseniz gün tabağı menünüze ekleyin, isterseniz akşam yemeği olarak hazırlayın. Yaptığınızda herkesin beğenisini kazanacak doyurucu ve lezzet bombası bir tarif: Fellah Köftesi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır? İşte Fellah Köftesi tarifi...
Salça sosuyla ve doyurucuyla 7'den 70'e herkesin çok sevdiği bir yemek. Gün menülerinin, akşam yemeği ziyafetlerinin yıldızı: Fellah köftesi.
Fellah Köftesi Malzemeleri:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Yarım su bardağı irmik
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 adet küçük boy yumurta
Haşlamak için;
Su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet domates rendesi
1 çay kaşığı tuz
Maydanoz
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah köftesi için öncelikle bulgurunu uygun bir kaba alalım.
Üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar bekletelim.
Şişen bulgurları elimizle karıştırdıktan sonra üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası, yumurta, kimyon ve tuz ekleyerek elimizle yoğurmaya devam edelim.
Hazırladığımız harçtan küçük parçalar kopartalım ve elimizi hafifçe ıslattıktan sonra yuvarlayalım ve serçe parmağımızla ortasına bastırarak şekillendirelim.
Köftelerimizi haşlamak için tencereye aldığımız kaynar suyun içerisine tuz ve limon tuzunu ekleyelim.
Ardından şekillendirdiğimiz köfteleri de içerisine alalım ve 5 dakika ara ara karıştırarak haşlayalım.
Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağına alalım.
Domates sosu için tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine küçük küçük doğradığımız sarımsakları ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Domates rendesi, biber salçası ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Kaynayan sosun içerisine ince kıyılmış maydanoz ve fellah köftelerini ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!