• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe'de Başkanlık Yarışı Kızışıyor! Ali Koç'un Düello Teklifine Aziz Yıldırım'dan Jet Yanıt

Fenerbahçe'de Başkanlık Yarışı Kızışıyor! Ali Koç'un Düello Teklifine Aziz Yıldırım'dan Jet Yanıt

Süper Lig'de şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe'de seçim heyecanı yaşanıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimi Genel Kurul Toplantısı'na sayılı günler kala iki aday arasındaki çekişme de giderek artıyor.

Türkiye'nin en köklü kulüperinden Fenerbahçe'de başkanlık seçimi heyecanı yaşanıyor. Ligde şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran sarı-lacivertli kulüpte tek gündem 30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan genel kurul toplantısı.

6 yıl aradan sonra yeniden başkanlığa aday olan efsane başkan Aziz Yıldırım ile Mevut Başkan Ali Koç arasında geçecek yarış daha şimdiden kızışmaya başladı.

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, seçimlere sayılı günler kala rakibi Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkındaki iddiaları canlı yayında yüzüne söylemesi için düelloya çağırdı.

Fenerbahçe'de 1998-2018 yılları arasında başkanlık yapan ve efsane başkan olarak anılan Aziz Yıldırım'ın, Ali Koç, 100 milyon euro hibe edeceğim demişti, kaç para etti bilen var mı soruyorum? Yok. Her şey gizli, belki hiçbir şey hibe etmedi. Varsa çıksın kamuoyuna söylesin 'Ben şu kadar hibe ettim, bu kadar daha edeceğim, 150 milyon euro bulacağım' desin. 150 milyon euro hibe etmezse hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağım. Ali Koç, 12 milyar TL borç olduğunu söylüyor, ben 16-18 milyar TL borç görüyorum. Yani öyle 12'lerde falan değil" ifadeleri Ali Koç'u kızdırdı. 

Koç, Yıldırım'ı kendisine yönelik iddiaları üzerine bir televizyon kanalında yüz yüze konuşmaya davet ederken şunları söyledi:

"Sayın Aziz Yıldırım'ın gıyabımda söylediği bu iddialarını yüzüme söylemekten çekinmeyeceğinden şüphem yoktur. Kendisinin bu davetimi kabul etmesi halinde, bu adımın Fenerbahçe demokrasisi adına çok kıymetli olacağını hep birlikte göreceğiz. Aslolanın Fenerbahçe olmasından hareketle değerli camiamızın da bunu hak ettiğine inanıyorum."

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A JET YANIT! 

Ali Koç'un çağrısına cevap veren Yıldırım, "Ben televizyona falan çıkmam. Ben size anlatacağım. Bunlar basit şeyler. Biz ne yapmalıyız, nasıl birlik olmalıyız? Bunlara odaklanalım" diyerek teklifi reddetti.

FENERBAHÇE'DE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Sarı-lacivertlilerin Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 30-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapılacak kurul saat 10.00'da başlayacak. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmaması durumunda Genel Kurul 8-9 Haziran'da yapılacak. İkinci genel kurulda çoğunluk şartı aranmayacak.

Bakmadan Geçme