• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe'nin Yeni Hocası Jose Mourinho mu Olacak?

Fenerbahçe'nin Yeni Hocası Jose Mourinho mu Olacak?

Sabahın haberine göre Fenerbahçe, Jose Mourinho ile görüşmelere başladı.

Sezon bitmeden yeni teknik direktör arayışına başlayan Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsmail Kartal'ın biletini kesen Sarı-Lacivertliler'de kongre yapılmadı ama hoca çalışmaları başladı. Kötü geçen 6 sezona rağmen tekrar aday olan başkan Ali Koç, Sportif Direktör Mario Branco aracılığıyla dünyaca ünlü isme teklif götürdü. Başkan adaylığını açıklayan Sadettin Saran da aynı isimle çalışmayı çok istiyor.

İSMAİL KARTAL DÖNEMİ BİTİYOR

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın gerisinde kalarak taraftarına büyük hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi de bitiyor.  Bu sezon çok eleştirilen 62 yaşındaki hoca ile kesin olarak yolların ayrılması kararı alındı.  hafta sonra takımın başında olmayacak Kartal'ın sözleşmesi, 30 Haziran'da sona eriyordu.İsmail Kartal bu sezon Fenerbahçe'nin başında çıktığı 55 maçta 41 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.      

BRANCO MOURİNHO İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Ali Koç'un bir kez daha aday olması beklenirken teknik direktör çalışmalarına da başladığı ifade edildi. Sportif direktör Mario Branco'nun, boşta olan Jose Mourinho ile bir görüşme yaptığı öğrenildi.Bu görüşmede Fenerbahçe tarafının Portekizli teknik adama, "Önümüzdeki sezon seninle çalışmak istiyoruz. Haziran ayında seçimimiz var. Kongreden sonra tekrar bir araya gelerek şartları masaya yatırabiliriz" dediği kaydedildi.   

KARİYERİ VE BAŞARILARI

Kariyerine 2000'de Benfica'nın başına geçerek başlayan Jose Mourinho adını elit teknik direktörler arasına yazdırmış bir isim. 2002/03 sezonunda Porto ile lig, kupa ve süper kupa şampiyonluğu yaşayan Mourinho, bir de UEFA Kupası'nın sahibi oldu. Bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Aynı başarıyı Inter'de 2009/10 sezonunda tekrarladı. 2016/17 sezonunda Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırırken 2021/22'de Roma ile Konferans Ligi'nde şampiyonluk yaşadı.

Jose Mourinho'nun kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Konferans Ligi, 3 Premier Lig, 2 Serie A, 1 La Liga, 2 Portekiz Ligi şampiyonluğu var. Bunun yanı sıra yerel kupalarda toplam 14 şampiyonluk yaşadı. Yani Jose Mourinho'nun kariyerinde toplam 27 kupa var.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme