• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho İçin Neden Tazminatör Deniliyor?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho İçin Neden Tazminatör Deniliyor?

Süper Lig'i ezeli rakibi Galatasaray'ın ardından ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, gelecek sezon planlamasına erken başladı. Teknik direktörlük görevine getirdiği dünyaca ünlü isme ise rakipleri tazminatör lakabını şimdiden taktı. Peki Mourinho için neden tazminatör deniliyor? Cevabı ve tüm detaylar haberimizde...

Süper Lig'de şampiyonluk özlemi 10 yıla çıkan Fenerbahçe, başarısızlığın ilk faturasını rekor puan alarak ligi ikinci sırada bitiren teknik direktör İsmail Kartal'a kesti. 

Sarı-lacivertli kulüp, daha lig bitmeden dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho'nun ismini kamuoyuna deklare etti. Lig biter bitmez de Mourinho'ya 2 yıllık sözleşme imzalatıldı.

Mourinho'nun Fenerbahçe'nin başına geçmesi Avrupa spor kamuoyunda olduğu gibi Türkiye'de de çok büyük ses getirdi.

Real Madrid, Inter, Roma, Chelsea gibi dünya devi takımların teknik direktörlüğünü yapan Portekizli çalıştırıcının Fenerbahçe'nin başına geçmesi futbolseverleri heyecanlandırdı.

Mourinho'nun ismi başarıları kadar polemikleri, saha kenarı hareketleri, soyunma odası davranışlar ve sözleşmesi ile de gündem oldu. Özellikle sözleşme maddesine koydurduğu tazminat maddesi ise en çok dikkat çeken konulardan oldu.

Mourinho'nun en büyük özeliklerinden birisi de kovulduğu takımlardan aldığı tazminatlar oldu. Fenerbahçe ile birlikte Beşiktaş ile de aynı dönemde ismi anılmasına rağmen Beşiktaş'ın yüksek maliyeti ve tazminatından dolayı bu transferi gerçekleştirmediği iddia edilmişti.

Mourinho'nun imza atmasından sonra sosyal medyada "tazminatör" tagı gündem oldu. Galatasaray taraftarlarının kıskandığı için Mourinho'ya böyle bir lakap taktığı iddia edilirken konunun aslının öyle olmadığı istatistiklerle ortaya çıkıyor.

Mourinho bu zamana kadar kovulduğu takımlardan servet değerinden tazminat kazanmış durumda.

MOURİNHO HANGİ TAKIMDAN KOVULDU, NE KADAR KAZANDI?

Bu zamana kadar çalıştırdığı takımlardan 6 kez kovulan Mourinho'nun kazandığı tazminatlar ise şu şekilde;

Chelsea 2007'de kovduğunda 22,5 milyon dolar, 2015'te kovduğunda ise 10,5 milyon dolar tazminat ödedi.

2013 yılında Real Madrid kovduğunda 21,5 milyon dolar tazminat ödedi.

En büyük tazminatı ise 2018'de Manchester United'dan kaptı. Portekizli ayrıldığında 25 milyon dolar'ı cebine koydu.

17 ay boyunca kaldığı Tottenham'dan ayrılmak için 19 milyon Dolar'ı cebine attı.

Roma tarafından kovulduğunda ise 3,7 milyon dolar cebine kaldı.

Roma'yı çalıştıran Mourinho 1 Haziran itibariyle özgür bir teknik adam olacak.

Teknik adam ve futbolculara tazminat ödeme konusunda mimli olan Türk futbolunun bu haberden sonra Mourinho hakkında ne düşüneceği ve merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme