• Haberler
  • Spor
  • Ferhat Gündoğdu Kimdir? Ali Koç Gündoğdu'dan Özür Dilemişti!

Ferhat Gündoğdu Kimdir? Ali Koç Gündoğdu'dan Özür Dilemişti!

Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık yarışını İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kazanmasının ardından yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu oldu. Merak edilen isimlerden olan Ferhat Gündoğdu araştırılıyor.

Ferhat Gündoğdu, kariyeri ve biyografisi ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Kariyeri boyunca MHK içerisinde farklı görevlerde yer alan Ferhat Gündoğdu, lisans eğitimini de Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında yaptı.

Ferhat Gündoğdu, 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yönetim alanında lisans eğitimi almıştır. 

2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi ve 2005-2007 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde işletme ve yönetim alanında lisans üstü eğitimleri alırken sonrasında ise 2014'te Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında doktora almıştır. 

Ferhat Gündoğdu, 2019'da Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapmıştı. 

19 Ekim 2021'de ise Metin Tokat'ın istifası sonrası Merkez Hakem Kurulu üyesi olarak atanmıştı. 

Ferhat Gündoğdu, TFF bünyesinde MHK Eğitimden Sorumlu üyesi olarak görev almıştı. 

Lokman Hekim Üniversitesi'nde spor yöneticiliği alanında akademik görevlerde bulunan Ferhat Gündoğdu, Türk Eğitim Derneği'nde de okul yatırımları ve planlama müdürü olarak görev yürüttü.

ALİ KOÇ BİR KONUŞMASINDA ÖZÜR DİLEMİŞTİ!

 

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilmişti ve bu divanda Ali Koç hakemler hakkında yaptığı konuşmada Ferhat Gündoğdu'yu da anarak şunları söylemişti;

"Bir özür borcum var. Sayın Ferhat Gündoğdu bir 8 Mart operasyonu yaptı. Bu operasyona en büyük tepki verenlerden biri bizdik. Galiba haklıymış demiştim, şimdi net haklı diyorum. Özür diliyorum. Sayın Çebi de zaman zaman dokunduruyor bize bu konuda kendince haklı. Hakemlik camiasında bir terör estirilmiş. Ankara, Antalya gibi bölgelerdeki hakemler hata yaparsa büyük cezalar alıyor. İzmir bölgesi hakemleri hata yapsa da ceza almıyor. Herkes biliyor bunu! Uilenberg vardı hatırlarsınız. Adamı kafalamışlar, bedava diş tedavisi falan... Biliyorsunuz Tolga Özkalfa da dişçi. Normal bir Avrupalı hayatta kabul etmez böyle bir şeyi! Hugh Dallas, sezon sonu seminerde Mert Hakan Yandaş'ın golünü ekrana verip, Koray Gençerler'i çocuk gibi ayağa kaldırıyor. Mert Hakan'ın golünün iptalini 'Skandal hata' olduğunu söylüyor. 'Ceza sahasında olsa penaltı verir miydin?'diyor. 'Hayır' diyor.' O zaman niye iptal ettin golü?' diyor. İnanılmaz!"

KASIM 2023'TE YİNE FERHAT GÜNDOĞDU'DAN BAHSETMİŞ

Ali Koç: "Ne olursa olsun en çok olumsuz görüş, hakaret, tenkit TFF yönetim kuruluna... Niye TFF yönetim kurulu, aktif bir şekilde konunun dibine inmiyor. Bir mektup bırakılmış, yazanı çağır sor, ne dedi. Niye MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu '1 dakika bile durmaması gereken hakemler var' dedi. Çağırın sorun, niye bunu dedi. TFF, sorunların dibine inmek için gerekli cesareti göstermiyor."

Bakmadan Geçme