• Haberler
  • Gündem
  • Fethullah Gülen'in Cenazesi Türkiye'ye Getirilecek mi? Fethullah Gülen Ne Zaman Nerede Defnedilecek?

Fethullah Gülen'in Cenazesi Türkiye'ye Getirilecek mi? Fethullah Gülen Ne Zaman Nerede Defnedilecek?

15 Temmuz hain darbe girişiminden sorumlu tutulan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Lideri Fethullah Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye getirilecek mi? Fethullah Gülen'in cenazesi ne zaman defnedilecek? Sorularının cevabı merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

15 Temmuz hain darbe girişiminden sorumlu tutulan ve uzun yıllar ABD'de yaşayan FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in hayatını kaybetmesi Türkiye'de geniş yankı uyandırdı.

Yaklaşık 25 yıldır ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan ve orada tedavi gördüğü hastanede 20 Ekim'de hayatını kaybettiği FETÖ'ye ait yayın organları tarafından açıklanan Fethullah Gülen'in cenazesinin akıbeti de merak konusu oldu.

FETHULLAH GÜLEN'İN CENAZESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK Mİ? FETHULLAH GÜLEN'İN CENAZESİ NEREYE DEFNEDİLECEK?

Fethullah Gülen'in İzmir'de ve Erzurum'da anne ve babasının mezarının yanında defnedilmeyi vasiyet ettiği iddiaları sosyal medyada gündem olmuştu. Bu iddialar Gülen'in aile yakınlarından veya örgüte yakın isimler tarafından teyit edilmedi.

FETÖ'ye yakın isimlerden Adem Yavuz Arslan, Fethullah Gülen'in cenazesinin uzun yıllar kaldığı Pensilvanya'daki Kestane Kampı'nda defnedileceğini açıkladı.

Gülen'in cenazesinin Çarşamba veya Perşembe günü defnedileceğini resmi prosedürlerin ve cenazeye kimlerin, kaç kişinin katılacağı gibi detayların belirlenmeye çalışıldığını belirtti.

Fethullah Gülen'in cenazesine yoğun katılıma müsade edilmeyeceği, aile fertlerinin ve çok yakın dostlarının defin törenine kabul edileceği belirtildi.

Ayrıca Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye veya başka bir yere götürülme ihtimalinin olmadığı da ifade edildi.

Bakmadan Geçme