• Haberler
  • Siyaset
  • Feti Yıldız'dan Bomba Yorum! AK Parti MHP İttifakı Bitti mi?

Feti Yıldız'dan Bomba Yorum! AK Parti MHP İttifakı Bitti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde gerçekleştirdiği görüşmeler, Cumhur İttifakı ortağı MHP'yi ciddi anlamda rahatsız etmiş durumda. İlk olarak MHP Lideri Bahçeli'den gelen sert açıklamaları, kurmayları da devam ettirdi. Son olarak Feti Yıldız'ın yorumunun ardından kamuoyunda AK Parti MHP İttifakı bitti mi? MHP köprüleri attı mı? Sorusunun cevabı en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki Feti Yıldız ne dedi?

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra AK Parti ile MHP ittifakı çatırdamaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sandıktan zaferle çıkmasının ardından siyasette yumuşama sürecine girilerek CHP Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Bu ziyaretle başlayan AK Parti-MHP gerginliği giderek tırmanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel'e iadeyi ziyarette bulunması ve hemen ardından suikaste uğrayarak öldürülen eski ülkü ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etmesi bardağı taşıran son damla oldu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan-Özel ziyaretinden saatler önce sosyal medya hesabından paylaştığı "Allah bana yeter" yazılı yüzüğüyle aslında ilk mesajı vermiş oldu. Parti içerisinden her ne kadar paylaşımın görüşmeyle ilgisi olmadığı yönünde açıklamalar yapılsa da kamuoyunda Erdoğan ile Bahçeli arasında problem mi var? Sorusunu akıllara getirdi.

Bahçeli, yüzük paylaşımıyla da kalmadı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Özgür Özel ziyareti ve eşinin uğradığı suikasti her fırsatta MHP teşkilatları ile ilişkilendiren ve açıklamalarda bulunan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etmesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden adeta köprüleri atar mahiyette açıklamalarda bulundu.

Bahçeli açıklamasının son bölümünde; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalınız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir" ifadelerine yer vermiş olsa da özellikle Özgür Özel görüşmesi ve Ayşe Ateş kabulüne atfen yaptığı açıklamalar kamuoyunda çok farklı yorumlandı.

KİMİ İSİMLERİN KAPI KAPI GEZDİRİLMESİ BARIŞ ORTAMINI ZEHİRLEMEYE TEŞEBBÜSTÜR

Bahçeli'nin Ayşe Ateş'i kastederek kapı kapı gezdirildiğini ifade eden; İddianamesi hazırlanan bir cinayet davası üzerinden de Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yönelik itibar suikastının yaygınlaşması, bu suikasta refakat eden kimi isimlerin sürekli parlatılması, dahası kapı kapı gezdirilmesi, ekran ekran dolaştırılması, bir hak ve hukuk arayışından öte iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye tam teşebbüstür. Milliyetçi Hareket Partisi mezkur davanın 1 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak duruşmasında mutlaka hazır bulunacak, karanlık oyunlarla ve bu oyunların figüranlarıyla Türk yargısının huzurunda hesaplaşacaktır. Yurt içi ve yurt dışı menşeli çıkar odaklarının, yıkım ortaklarının, siyasi istikrar muhalifi çevrelerin, bilhassa da Cumhur İttifakı muarızlarının partimizi töhmet altında bırakmak, bir yol ayrımının inşasını sağlamak maksadıyla kesintisiz faaliyet içinde oldukları meydandadır." açıklamaları siyaset gündemine bomba gibi düştü.

YUMUŞAMA ATMOSFERİNE MHP BARİYER OLARAK GÖRÜNÜYORSA GEREĞİNİ YAPARIZ

Açıklamanın hemen devamında yer alan; "Bizim sevdamız Türkiye, mensubiyet onurumuz da büyük Türk milletidir. Ne yapıyorsak, ne söylüyorsak Türkiye ve Türk milletinin çıkarınadır. Bu kapsamda siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, Bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır." ifadeleri ise kamuoyunda Cumhur İttifakı bitti mi? sorularının akıllara gelmesen neden oldu.

Devlet Bahçeli'nin bu sert açıklamalarının hemen ardından AK Parti harekete geçti.

Kamuoyunda AK Parti MHP ittifakı bitti mi? Köprüler atıldı mı? sorusuna cevap aranırken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ömer Çelik, açıklamasında; "Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır" ifadelerine yer vererek hem Bahçeli'ye hem de kamuoyuna mesaj verdi.

Ancak Ömer Çelik'in mesajı da Bahçeli'nin açıklamalarını yumuşatmaya yetmedi. Son darbe MHP'li Feti Yıldız'dan geldi.

FETİ YILDIZ'IN YORUMU SON NOKTAYI KOYDU!

Bahçeli ve Ömer Çelik'in açıklamaları siyaset gündeminde tartışılırken AK Parti-MHP ittifakı bitti mi? sorularının sorulmasına neden olacak bir yorum da MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Fethi Yıldız'dan geldi.

Cumhur İttifakı'nın akıbetine ilişkin tartışmalar alevlenmişken gazeteci Hilal Köylü, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti'den, MHP'den Cumhur İttifakı'nı cilalayan, yücelten, büyüten açıklamalar yağıyor. Erdoğan da 'Anca beraber kanca beraber' diyecek. Ötesi yok. İttifak, Erdoğan'la Bahçeli'nin ortak eseri" paylaşımında bulundu.

Feti Yıldız'ın Köylü'ye yanıtı ise AK Parti MHP İttifakı bitti! yorumlarının yapılmasına neden oldu. Yıldız, Hilal Köylü'ye yanıt, olarak "Kıyafetiniz güzel, çok da yakışmış. Siyasi değerlendirmeleriniz için aynı şeyi söyleyemem" ifadelerini kullandı. Yıldız'ın bu yorumu AK PArti ile MHP ittifakının geleceğiyle alakalı da çok önemli ipuçları vermiş oldu.

 

 

Bakmadan Geçme