• Haberler
  • Gündem
  • FETÖ Operasyonu! Binbaşı, Üsteğmen ve Astsubayın da Bulunduğu 14 Kişi Gözaltına Alındı

FETÖ Operasyonu! Binbaşı, Üsteğmen ve Astsubayın da Bulunduğu 14 Kişi Gözaltına Alındı

FETÖ'ye yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Ankara'da aralarında binbaşı, üsteğmen ve astsubayın da bulunduğu 14 kişi hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara'da'da FETÖ/PDY'nin 'Gaybubet evi' olarak adlandırılan hücre evlerinde saklanan 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli/sanık/hükümlü yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca, firari FETÖ/PDY mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışma yürütüldü.

Haklarında yakalama kararı bulunan ve 'Gaybubet evi' olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları tespit edilen, aralarında 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 astsubayın da bulunduğu 14 şüpheli/sanık/hükümlü saklandıkları adreslerde yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. 

12 ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Öte yandan; 12 FETÖ şüphelisi için de yakalama kararı çıkartıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2011 ve 2015 yıllarında yapılan Askeri Liselere Giriş Sınavları (ALS) soruşturmaları kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek soruların örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği ve soru aldığı belirlenen FETÖ/PDY mensubu 5 şüpheli, ayrıca 2015 Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) ve 2015 Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) mülakatlarında, mülakata giren adayların aday numaraları üzerinde kodlama yapılarak örgüt üyelerinin avantajlı şekilde kazanmasının sağlanması eylemine yönelik yürütülen soruşturmalarda, girdiği mülakatta avantajlı kazanan konumunda bulunan biri aktif polis memuru, diğeri aktif askeri personel olmak üzere FETÖ/PDY mensubu 2 şüpheli olmak üzere toplam 7 şüphelinin, Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gizli haberleşme aracı Bylock yazışma programını kullandıkları tespit edilen 5 şüphelinin, Ankara'da eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Bakmadan Geçme