Fetullah Gülen Nereye Defnedilecek? Vasiyeti Neydi?

Fetullah Gülen'in ölüm haberi, terör örgütünün sosyal medya hesapları tarafından duyuruldu. Haberin ardından Fetullah Gülen'in vasiyeti ve defnedileceği yer merak edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberi, terör örgütünün sosyal medya hesapları tarafından duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde Gülen’in öldüğüne dair iddialar ortaya atılmış, ancak örgüt üyeleri bu iddiaları yalanlamıştı.

Edinilen bilgilere göre, FETÖ elebaşı demans, diyabet ve kalp rahatsızlığı gibi bir dizi sağlık problemi yaşıyordu. 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni yöneten ve örgüt üyeleriyle birlikte devletin çeşitli kurumlarına sızarak binlerce kişiye kumpas kuran Gülen’in nereye defnedileceği ise büyük merak konusu oldu.

GURBET MEZARLIĞI

Ekonomim sitesinde yer alan habere göre FETÖ lideri Fetullah Gülen'in, "Gurbet Mezarlığı" olarak adlandırılan bir yere defnedileceği iddia edildi. FETÖ mensuplarının bu mezarlığa "gurbet mezarlığı" adını verdikleri öğrenildi. İddialara göre, Gülen için burada özel bir mezar yeri hazırlandı.

Anadolu Ajansı, 2021 yılında bu mezarlıkla ilgili "FETÖ'nün Pensilvanya'daki 'Gurbet Cemetery' isimli mezarlığı faaliyete geçti" başlıklı bir haber yayımlamıştı. Haberde, Gülen’in yakın dostu Salih Sal Dinçer'in de bu mezarlığa defnedildiği belirtilmişti.

FETULLAH GÜLEN'İN VASİYETİ

Sözcü'de yer alan habere göre ise FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen, vasiyetinde cenazesinin Türkiye'ye götürülerek annesinin yanında defnedilmesini istedi.

Bakmadan Geçme