• Haberler
  • Gündem
  • Filistinli Anneleri Suçlayan Azra Koheni'n Kitapları Satılmayacak

Filistinli Anneleri Suçlayan Azra Koheni'n Kitapları Satılmayacak

Refah'ta katledilen Filistinli bebeklerle ilgili yaptığı insanlık dışı yorumlar nedeniyle büyük tepki çeken psikolog yazar Azra Kohen'in kitapları Kitapyurdu sitesinden ve Everest Yayınevinden kaldırıldı.

Uluslararası Adalet Divanı'nın "Saldırıları durdurun" çağrısına rağmen saldırılarına devam eden İsrail, Refah'ı hedef aldı. 40'tan fazla sivilin hayatını kaybettiği saldırının ardından yorum yapan yazar Azra Kohen, Filistinlilerin çocuklarını bilerek bombanın atılacağı yerlere götürdüğünü söylemesiyle gündem olan ünlü yazarın kitapları bazı sitelerden kaldırıldı.

Filistinli çocukların ölümüyle ilgili olarak yapılan insani olmayan yorumları, özellikle sosyal medyada büyük infiale neden olan Kohen'in, çocukların ölümünü haklı göstermek amacıyla kullandığı ifadeler, toplumda büyük bir tepki ve eleştiri dalgasına yol açtı.

Üçleme kitabı "Fİ-Çİ-Pİ" ile tanınan Azra Kohen, diğer eserleriyle de biliniyor. Ancak, yaşanan olayların ardından tepkiler artınca, Everest Yayınevi, Kohen'in kitaplarının Instagram paylaşımlarını yoruma kapattı. Bununla da sınırlı kalmayarak, online kitap alışveriş platformu Kitapyurdu, Azra Kohen'in kitaplarını satıştan kaldırdı. Artık Kitapyurdu sitesinde Azra Kohen'e ait herhangi bir kitap bulunmuyor

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme