• Haberler
  • Dünya
  • Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Blinken'e Ağır Eleştiri

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Blinken'e Ağır Eleştiri

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 6. Orta Doğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in ziyaretlerine yönelik yapılan açıklamada, 'İsrail'e saldırganlığını artırması için zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor' ifadeleri kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Orta Doğu Diplomasisi


ORTA DOĞU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimi azaltmak ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları durdurmak amacıyla bölgede arabuluculuk çabalarını sürdürüyor. Blinken’in 6. Orta Doğu turu, Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından eleştirildi. Bakanlık, Blinken’in ziyaretlerinin İsrail’e saldırganlığını artırma fırsatı verdiğini ve Gazze için henüz somut bir sonuç üretmediğini belirtti.

Filistin’den Sert Eleştiri


Filistin Dışişleri Bakanlığı, Blinken’in diplomasisinin İsrail hükümetine Filistin halkına yönelik saldırganlığını sürdürme konusunda zaman kazandırdığını ifade etti. Açıklamada, İsrail’in bu süreci kendi hedeflerine ulaşmak için kullandığı vurgulandı.

Blinken’in Bölgesel Görüşmeleri


Blinken, turunun ilk ayağında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile görüştü. Bugün ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve diğer bölgesel liderlerle bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmelerin, bölgede devam eden ateşkes çabalarına katkı sağlaması umuluyor.

Bakmadan Geçme