• Haberler
  • Gündem
  • Filistinli Aktivist Naim Eyyübi'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sayın Tepkisi!

Filistinli Aktivist Naim Eyyübi'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sayın Tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad'a yönelik kullandığı Sayın ifadesi Filistinli aktivistin tepkisini çketi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında Suriye ile ilişkiler konusunda yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için sayın ifadesini kullanmasının yankıları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad için kullandığı "Sayın" ifadesi sadece Türkiye'de değil dünya kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından birçok kişi "Dün katil di bugün Sayın oldu" şeklinde paylaşımlar yaparak tepki gösterirken bir tepki de Filistinli aktivistten geldi.

Filistinli Aktivist Naim Eyyübi, sosyal medya hesabından Erdoğan'ın Esad'a yönelik kullandığı "Sayın" ifadesine atıfta bulunarak, "2 milyon Müslümandan fazla katleden Esad’a SAYIN deniliyorsa yarın SAYIN Netanyahu olma ihtimalini yok sayabilir misiniz?" diyerek tepkisini dile getirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada, suriye ile ilişkikere yönelik, "Suriye ile bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz asla yok." ifadelerine yer vermişti.

Bakmadan Geçme