• Haberler
  • Dünya
  • Filistinlilerin Kampını Bombalayan İsrail, Sivilleri Diri Diri Yaktı!

Filistinlilerin Kampını Bombalayan İsrail, Sivilleri Diri Diri Yaktı!

Kana doymayan Siyonist İsrail, Filistinli sivillerin kaldığı kampa bomba yağdırdı. Saldırıda en 40 sivil diri diri yanarak can verdi.

Aylardır Filistin'de katliam yapan İsrail, saldırılarına bir yenisi daha ekledi.

Filistinli sivillerin kaldığı kampa bomba yağdıran katil İsrail, en az 40 sivili diri diri yakarak katletti.

Tüm dünyanın gözü önünde her türlü savaş suçunu işleyen ve kural tanımayan İsrail, katliamlarına ara vermeden devam ediyor.

Uluslararası mahkemenin kararlarını hiçe sayan ve saldırılarının ardı arkası kesilmeyen İsrail, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına bomba yağdırdı. Saldırılarda çok sayıda çadır alev alırken 40'dan fazla sivilin yanarak can verdiği belirtildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

Öte yandan İsrail ordusunun bomba yağdırdığı kampta binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı ve Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almadığı belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralıların olduğu belirtilirken kayıpları arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız saldırı düzenleyen İsrail, bu zamana kadar 15 bin 239'u çocuk, 10 bin 93'ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinli masumu katlederken, 80 bin 643 kişi de yaralandı.

MASUM SİVİLLERİN DİRİ DİRİ ATEŞE VERİLEREK KATLEDİLMESİNİNİ LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in katliamına tepk gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadıkları çadırları bombalayarak ve masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz. Bu soykırım eylemleri mahkemelerde gereken cezayı alacaktır. Uluslararası toplumun bu soykırım eylemlerine son vermesini engelleyenler bu suça ortaktırlar."

Bakmadan Geçme