• Haberler
  • Siyaset
  • Flaş Gelişme! Gelecek Partisi AK Parti'ye mi Katılıyor?

Flaş Gelişme! Gelecek Partisi AK Parti'ye mi Katılıyor?

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'nın 'AK Parti'ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz' ifadeleri Gelecek Partisi AK Partiye mi katılıyor? Sorularını akıllara getirdi. Detaylar haberimizde...

31 Mart yerel seçimlerin ardından Gelecek Partisi'nden bazı milletvekillerinin partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılacağı iddiaları siyaset gündeminde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyordu. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti'den de olmak üzere bazı isimlerin AK Parti'ye katılmasını veto ettiği ve istifa ettikten sonra biraz beklemeleri, hemen partiye alamayacaklarını söylediğine dair bilgiler siyaset gündeminin en çok konuşulan konular arasında yer almıştı.

Milletvekilliği seçimlerinde CHP listelerinden giren ve 10 milletvekili alan Gelecek Partisi'nde yeni bir gelişme daha yaşanıyor.

Gelecek Partisi'nden sadece birkaç milletvekili değil parti olarak Genel Başkan Ahmet Davutoğlu da dahil olmak üzere AK Parti'ye katılım sağlayacakları idddiaları siyaset gündemini hareketlendirdi.

GELECEK PARTİSİ AK PARTİYE Mİ KATILIYOR?

Ankara kulislerinde bir süredir konuşulan bu konuya ilişkin Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'nın yaptığı açıklamalar iddiaları doğrular nitelikte.

Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye geçeceği iddia edilen  Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, "Bazı görüşmeler yapıyoruz. AK Parti de bunlardan biri. Oradaki arkadaşlarımız yıllarca beraber çalıştığımız isimler. Bu görüşmeler genel başkanımızın talimatlarıyla ve son kararı da Ahmet Davutoğlu verir. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz." ifadelerine yer verdi.

Siyasetin parçalanmış halinin toparlanması için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Yamalı, "Seçimlerden sonra yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönemde herkes kendi yol haritasını belirlemeye çalışıyor. Bu sadece bizim partimizle alakalı olan bir durum değil. Diğer partilerdeki vekiller de çalışmalar yapıyor. Bu minvalde zaman neyi gösterir bilemiyoruz." sözlerini kullandı.

Yamalı'nın talimatı Ahmet Davutoğlu'ndan aldıklarını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme