• Haberler
  • Gündem
  • Flaş Gelişme! Sokak Köpeklerine İlişkin Kanun Teklifinden Ötanazi Kelimesi Çıkarılacak

Flaş Gelişme! Sokak Köpeklerine İlişkin Kanun Teklifinden Ötanazi Kelimesi Çıkarılacak

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi haline gelen ve genç yaşlı demeden hemen herkese saldıran sokak köpeği sorunun çözümünde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. AK Parti kaynakları, sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinden 'Ötanazi' kelimesi çıkarılacağını belirtti.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifini görüşmek için bugün yeniden bir araya geldi. 

Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen ve ilk üç maddesi 17 Temmuz’da komisyondan geçirilen kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti.

Yoğun tartışmaların yaşandığı, iktidar ile muhalefet milletvekillerini karşı karşıya getiren kanun teklifine ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi haline gelen ve genç yaşlı demeden hemen herkese saldıran sokak köpeği sorunun çözümünde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

TİP, CHP ve DEM Parti Milletvekillerinin, sokak köpeği saldırılarına hayatını kaybeden veya yaralanan ailelerin yakınlarına yönelik tavırları hala hafızalardayken komisyonun ikinci toplantısı da tartışmalar eşliğinde başladı.

Ötenazi kelimesine ilk günden itibaren itiraz eden hayvan hakları dernekleri ve muhalefet milletvekilleri, istediklerine ulaşmış gibi görünüyor.

AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre kanun teklifindeki tartışmalara neden olan ötenazi kelimesiyle ilgili güncelleme yapılacak.

Buna göre Sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinden 'Ötanazi' kelimesi çıkarılacak.

Bakmadan Geçme