• Haberler
  • TV
  • FOX TV satıldı mı? Neden ismi değişiyor?

FOX TV satıldı mı? Neden ismi değişiyor?

Türkiye'de en çok izlenen kanallar arasında yer alan FOX TV'nin isim değişikliği yapacağı iddia edildi. İddia sonrasında gündem olan FOX TV'nin adının neden değiştirileceği merak konusu oldu. FOX TV satıldı mı? Neden ismi değişecek? İşte detaylar:

FOX’un şu günlerde yeni yıl tanıtımları çekiliyor. Kanalın ekran yüzleri ve dizi yıldızları yapılan fotoğraf ve video çekimlerinde bir araya geliyor. Bu çekimin sadece bir tanıtım değil, aynı zamanda kanalın yeni adının da duyurulacağı özel bir çekim olduğu öğrenildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş, FOX TV’nin isim değişikliğine gideceğini öne sürdü.

ŞUBAT'TA DEĞİŞECEK!


"Kulislerden sızan bilgilere göre kanalın isim değişikliği şubat ayında gerçekleşecek" diyen Altuntaş, "Kanalın yeni ismi sır gibi saklanıyor. İsim değişikliğinin sebebi Disney grubunun FOX’u satın alırken isim hakkını belli bir süreliğine alması" ifadelerini kullandı.

Altuntaş, "Bu süre dolduğu için de dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde de ilgiyle izlenen kanalın adı değişecek" dedi.

FOX TV SATILDI MI?

FOX TV daha önce TGRT olarak yayın yapan İhlas Grubuna ait kanalın satın alınmasından sonra isim değişikliği yaparak yayın hayatına devam etmişti. TGRT'yi satın alan Amerikalı medya grubu News Corporation'ın sahibi Rupert Keith Murdoch'tur. News Corporation daha sonra bu şirketin diğer hissedarlarıyla da anlaşarak şirketin tümünü satın aldı. Bu neticede Türkiye'de ilk yayın yapan yabancı bir ulusal televizyon kanalı oldu.

2019'DA TEKRAR SATILDI!

FOX TV Mart 2019'da diğer 21st Century Fox kanalları ile birlikte The Walt Disney Company tarafından 71,3 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır.

YENİ BİR SATIN ALMA İŞLEMİ OLMADI!

Adının değişmesi ile gündem olan FOX TV'nin 2019'dan sonra satışına dair bir gelişme olmadı. İsim değişikliğinin sebebi ise The Walt Disney Company şirketinin FOX TV'nin isim hakkını tamamen satın almamış olması. Yapılan anlaşma gereği FOX TV ismini satın almayan ancak bir süreliğine kullanan The Walt Disney Company'nin FOX TV için yeni bir isim açıklayacağı iddia edildi.

Bakmadan Geçme