Gabar'da Petrol Üretimi 45 Bin Varile Yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 'Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trabzon’da valilik, büyükşehir belediyesi, AK Parti İl Başkanlığı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO'da 'Enerji Koordinasyon Toplantısı'na katılan Bakan Bayraktar, bakanlığın enerji politikalarına ilişkin konuştu.

Türkiye'de enerji talebinin arttığını belirten Bakan Bayraktar, "Enerji bir anlamda günlük hayat ve ekonomimizin, yaşadığımız her anın 7/24 ihtiyaç duyduğumuz bir alanı ve bizim esas itibarıyla görevimiz, enerjiyi kesintisiz şekilde, kaliteli bir şekilde ve elbette ki rekabetçi ve ucuz şekilde vatandaşlarımıza 7/24 sürekli bir şekilde, sürdürülebilir şekilde ulaştırabilmek. Biz buna aslında genelde 'enerji arz güvenliği' diyoruz. Yani enerjiyi tedarik edilmesiyle ilgili bir süreçten bahsediyorum. Ama Türkiye'de, enerjide AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında da enerji politikalarını şekillendiren bir başka husus daha var. O da enerjideki dışa bağımlılık meselesi.

Biz enerji talebi artan bir ülkeyiz. Türkiye'nin nüfusu artıyor. Türkiye'nin ekonomisi büyüyor. İstihdam, yatırım, ihracat artıyor. Bu artan ve büyüyen ekonominin ihtiyaç duyduğu enerji artıyor. Şehirleşme artıyor, yaşam tarzlarımız, yaşam kalitemiz farklılaşıyor. Dolayısıyla bunun gerektirdiği enerji ihtiyacının da karşılanması büyük bir önem arz ediyor. Bizim mesaimizin genel ekseriyetteki çoğunluğu bu enerji arz güvenliği üzerinedir. Türkiye'nin artan doğal gaz, artan petrol, artan elektrik talebini nasıl karşılayacağız? Çalışmalarımız, nasıl daha uygun şartlarda karşılayacağız şeklinde" dedi.

Bakmadan Geçme