• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray Başkanı Özbek, tartışılan pozisyonu değerlendirdi

Galatasaray Başkanı Özbek, tartışılan pozisyonu değerlendirdi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisiyle ilgili yaptığı açıklamasında, Djiku’nun İcardi’ye sağ kroşe vurduğunu söyledi.
Djiku’nun hareketinin cezalandırılması gerektiğini söyleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek,  derbi ile alakalı olarak, “Performansı yüksek bir derbi olmadı. Son derece normal. Zirvede iki takım kaldı. Bu mücadele stresli oldu. Lig devam ediyor. Tek bir mesajım var; futbolun yeşil sahalarda kalmasını arzu ediyorum. Giderek tırmanan bir şiddet silsilesi var. Önüne geçmek lazım. Bunun önüne futbolu yöneten bizler geçecektir. Herkese itidal tavsiye ediyorum. Sporun güzelliği sahadaki mücadelede. Saha dışına taşırınca güzel görüntü vermiyoruz. Son olaylar, dünya çapında Türkiye'yi, Türk sporunu zora sokmuştur. Bundan sonraki dönemde bu çağrıma destek vermelerini istiyorum. 2024 yılı barış ve sevgi yılı olsun." diye konuştu.

BU HAREKETİN CEZALANDIRILMASI LAZIM


Djiku ve İcardi’nin çok tartışılan pozisyonunu da değerlendiren Özbek, “"Dünkü penaltı pozisyonunda Djiku, özellikle Icardi'ye sağ kroşe vurdu. Futbolun içinde bunları olmaması lazım. Bu hareketin cezalandırılması gerekirdi. Dünkü yorumcuları da dinledim. Bu kadar açık, net bir hareketin hakem tarafından görülmesi gerekirdi. VAR diye bir organizasyon var. Tüm bu pozisyonların detayını görmesi ve hakemi ikaz etmeliydi. Ben de büyük destek verdim VAR'ın Türkiye'ye gelmesi için, büyük katkı sağladım. Soru işareti olan kısım şu, maç 26 kamerayla çekiliyor. 26 kameranın 26'sı VAR'ın önüne gitti mi? Gittiyse bir problem. VAR'da bulunan kişiler bu pozisyonları izledi mi? Bu hareket çok net. Dedikodu dolaşıyor; görüntülerin tamamı VAR'a gitmedi, VAR'daki hakemler tam süzemedi pozisyonu. O yüzden icraatta bulunmadılar." İfadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme