• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek Güven Tazeledi

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek Güven Tazeledi

Galatasaray'da 104. dönem başkanlık seçimini mevcut başkan Dursun Özbek Kazandı.

Türk sporunun en köklü kulüplerinden Galatasaray, 104'üncü dönem başkanını seçti. Sarı-kırmızılı camiada üyeler olağan seçimli genel kurul için sandık başına gitti.

4 bin 415 üyenin oy kullandığı mevcut başkan Dursun Özbek ile anayasa profesörü ve siyasetçi Süheyl Batum'un yarıştığı seçimi Dursun Özbek üyelerin büyük desteğini alarak kazandı. Özbek, 3 bin 343 oy alırken rakibi Süheyl Batum 955 oy aldı. 

Galatasaray Lisesi'nde saat 10.00'da başlayan seçimlerde saat 15.00 itibariyle sandıklar kapandı ve oylar sayılmaya başlandı. 

Yeterli çoğunluğun aranmadığı genel kurulda kongre divan heyetinin oluşturulmasının hemen ardından açılış konuşmaları yapılarak seçimlere geçildi.

Galatasaray Lisesi'ne seçim için 20 sandık kurulurken yaklaşık kesin sonuçlar açıklanmadan Dursun Özbek'in başkanlığı ilan edilmiş oldu.

SÜHEYL BATUM DURSUN ÖZBEK'İ TEBRİK ETTİ

Galatasaray Olağan Seçim Genel Kurulu'nda oy sayma işlemi devam ederken, Süheyl Batum seçimde önde giden Dursun Özbek'i resmi sonuçlar açıklanmamasına rağmen tebrik etti.

Galatasaray Olağan Seçim Genel Kurulu, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat 15.00’de başlayan oy sayma işlemi devam ederken, 16 sandık sonunda Dursun Özbek 2555, Süheyl Batum da 763 oy aldı.

Bu sonuçla Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, bir kez daha seçilerek güven tazelemiş oldu.

Süheyl Batum, yaptığı açıklamada şölev havasında bir seçim geçirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Batum, "Her zaman olduğu gibi yine son derece demokratik, şölen havasında, hiçbir başka kurumun bu kadarını başaramayacağı bir seçim yaptık ve bu seçimlerin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Bu şölen havasında geçen seçim için divan kuruluna ve yönetime teşekkür ediyorum. İnşallah yarın 24. şampiyonluğumuzu kazanıp hep beraber kutlayacağız." dedi.

Galatasaray Kulübü başkanlığına yeniden seçilen Dursun Özbek de Galatasaray’a bir seçim olduğunu belirterek kaybedenin olmadını Galatasaray'ın kazandığını söyledi.

DURSUN ÖZBEK'İN YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?

Dursun Özbek'in yeniden başkan seçilmesinin ardından kamuoyunda yönetimde hangi isimlerin yer aldığı merak konusu oldu.

İsmi en çok merak edilenler arasında yer alan ve yeni yönetimde yer alıp almayacağı merak konusu olan Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekişi Erden Timur yeni yönetimde yer almadı.

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan

Yedek: Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ece Bora.

Dursun Özbek, aldığı oyla Galatasaray tarihine geçti. 3 bin oyu geçen ilk başkan olma özelliğini de elinde bulundurmuş oldu. 

Bakmadan Geçme