• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray Fenerbahçe Maçı Beşiktaş'ın Sahasında mı Oynanacak?

Galatasaray Fenerbahçe Maçı Beşiktaş'ın Sahasında mı Oynanacak?

Süper Kupa Finali yaşanan kriz sonrasına iptal oldu. Atataürk kırmızı çizgisini çizdirmeyen Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya çıkmazken maçın ne zaman nerede oynanacağı da tartışılmaya devam ediyor. İptal kararının hemen arkasından paylaşım yapan Beşiktaş Galatasaray ve Fenerbahçe'yi Süper Kupa finalini Dolmabahçe'de oynamaya davet etti. Bakalım Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kararı ne olacak?

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan “Atatürk” krizi sonrası iptal edildi. Suudi yetkililerin, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine, iki kulüp yöneticileri maça çıkmama kararı aldı.


Fenerbahçe ve Galatasaray cephesi, sahaya Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkmak istedi.


Ancak Suudi yetkililer, siyasi mesaj kaygısı nedeniyle bu talebe olumsuz yanıt verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaşanan krizin ardından toplantı yapma kararı aldı.


O sırada, maçı yönetecek hakemler stada doğru yola çıkarken, mücadelenin oynanacağı iddia edildi. Ama Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi, maç ısınmasına Atatürk tişörtüyle çıkılmasına izin verilmemesi halinde maçı oynamayacakları restini çekti.

Yaşananların ardından iki takım oyuncuları kaldıkları otelden çıkıp maçın oynanacağı stada doğru yola çıkmak üzereyken, otele geri döndüler. Alınan karar neticesinde, Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa maçı için sahaya çıkmama kararı aldılar.

BEŞİKTAŞ'TAN DAVET PAYLAŞIMI!

Atatürk'e yapılan saygısızlık sonrasında paylaşım yapan Beşiktaş "Kapımız Açık! Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz." ifadelerini kullandı.

BİR PAYLAŞIM DA SAMSUNSPOR'DAN

Süper Kupa'nın kendi sahasında oynanmasını isteyen bir diğer takım ise Samsunspor oldu. Samsunspor'un yaptığı paylaşımda "Işıkları açtık, bayrakları astık, Samsun'a bekliyoruz" denildi.

Bakmadan Geçme