• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray Sağ Bekini Buldu! Resmi Açıklama Yapıldı

Galatasaray Sağ Bekini Buldu! Resmi Açıklama Yapıldı

Danimarka takımlarından Kopenhag, Galatasaray'ın Elias Jelert transfer etmek için yaptığı güncel teklifi kabul ettiğini duyurdu. Sarı Kırmızılı takım uzun zamandır sağ bek arayışındaydı.

Galatasaray, sağ bek transferi için Elias Jelert ve kulübü Kopenhag ile her konuda anlaştı 21 yaşındaki oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Elias Jelert Kimdir?

Elias Jelert, 12 Haziran 2003 yılında Danimarka'nın Virum kentinde dünyaya geldi.21 yaşındaki oyuncu bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekti. Sağ bek olarak görev alan oyuncu sol bek ve orta saha gibi bölgelerde de oynayabiliyor. 1.78 cm boyundaki Elias Jelert, etkili sağ ayağı ve hızıyla dikkat çekerken güncel piyasa değeri 5,5 milyon Eurodur.

Altyapı kariyerine Virum Sorgenfri Boldklub'te başlayan oyuncu 14-15 sezonunda Kopenhag Altyapısına transfer oldu. Gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Danimarkalı 2022-2023 sezonunda ise A Takıma yükseldi.

Superliga'da 43 maçta 2 bin 833 dakika süre alan oyuncu 1 gol ve 3 asist katkısı verdi. Oyuncunun ayrıca Şampiyonlar Ligi tecrübesi de bulunurken 11 karşılaşmada 777 dakika sahada kaldı. Elias Jelert, Danimarka milli takımıyla ilk maçına 17 Ekim 2023 tarihinde çıkarken 3 maçta forma giyebildi. .

Bakmadan Geçme