• Haberler
  • Spor
  • Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Muhtemel Rakipleri Belli Oldu

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Muhtemel Rakipleri Belli Oldu

Süper Lig'in dev kulüpleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin zorlu Avrupa yolculuğunda muhtemel rakipleri belli oldu. İki takımı da birbirinden dişli rakipler bekliyor.

Türkiye Süper Ligi’nin birinci ve ikinci sırada bitirerek Türkiye’yi şampiyonlar liginde temsil etmeye hak kazanan Galatasaray ve Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri belli oldu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan katılacak, Fenerbahçe ise 2’inci ön eleme turundan başlayarak. Temsilcilerimiz eleme turlarını geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Galatasaray’ın yer aldığı play-off turu kuraları 5 Ağustos 2024 tarihinde çekilecek. İlk maçlar ise 20-21 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Bu turda toplamda 14 takım mücadele edecek ve 7 takım Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.
 

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki muhtemel rakipleri; 
Süper Lig’de 24’üncü şampiyonluğuna ulaşarak Türkiye liginde en çok şampiyon olma unvanını elinde bulunduran sarı-kırmızılıların devler ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu.

Birbirinden dişli rakiplerle mücadele edecek Galatasaray’ın muhtemel rakipleri arasında, PAOK (Yunanistan), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Young Boys (İsviçre), Kızıl Yıldız (Sırbistan) ve Dinamoz Zagreb (Hırvatistan) ve gibi dev kulüpler yer alıyor.

Alt turlardan gelerek Galatasaray’ın rakipleri arasında yer alabilecek takımlar ise şu şekilde; Slovan Bratislava (Slovakya), Bodo Glimt (Norveç), Maccabi Tel Aviv (İsrail), Ferençvaroş (Macaristan), Karabağ (Azerbaycan).

GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILIRSA NE KADAR KAZANACAK?

Sarı-kırmızılı ekibin play-off turunu geçip Şampiyonlar Ligi'ne kalması durumunda kasa da dolacak. Galatasaray, 15.64 milyon Euro Şampiyonlar Ligi’ne katılım karası akacak. Ayrıca grupta her galibiyette 2.8 milyon Euro, her beraberlikte ise 930 bin Euro kazanç elde edecek.

FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ 

Süper Lig’de sezonu şampiyon Galatasaray’ın arkasında 2’nci sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek adına oynayacağı ön eleme turlarındaki muhtemel rakipleri de belli oldu.
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Turu’ndaki muhtemel 2 rakibi belli. Fenerbahçe, bu turda İsviçre Ligi’ni 2’nci sırada bitiren Lugano ya da Sırbistan Ligi’ni 2’nci sırada tamamlayan Partizan ile eşleşecek. Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Turu’nda ilk maçlar 23-24 Temmuz’da, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Temmuz'da oynanacak.

FENERBAHÇE'YE DİŞLİ RAKİPLER

Fenerbahçe’yi Lugano veya Partizan’ı elemesi durumunda yükseleceği 3’üncü Ön Eleme Turu’nda ise çok daha zorlu rakipler bekliyor. 
Bu turda seri başı olma şansı bulunmayan sarı-lacivertliler, Avusturya Ligi 2’ncisi Salzburg, İskoçya Ligi 2’ncisi Rangers, Çekya Ligi 2’ncisi Slavia Prag ve Fransa Ligi 4’üncüsü Lille’den birisiyle eşleşecek. Bu turda ise ilk karşılaşmalar, 6-7 Ağustos’ta, rövanş maçları ise 13 Ağustos’ta oynanacak.

Sarı-lacivertliler, 3’üncü Ön Eleme Turu’nu da geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda ise 3’üncü Ön Eleme Turu’nu geçen 2 takımdan birisiyle eşleşecek.
 

MUHABİR

Bakmadan Geçme