Gambiya'da 'Atatürk Kütüphanesi' Açıldı

Gambiya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Okulu'ndaki 'Atatürk Kütüphanesi' hizmete açıldı.


TİKA'nın açıklamasına göre, Gambiya'nın Fajara bölgesindeki Gambiya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Okulu'nda "Atatürk Kütüphanesi"nin açılışı için bir tören düzenlendi. Törene, Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, Gambiya Savunma Bakanı Müsteşarı Rohey Bittaye Darboe, Gambiya Genel Kurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürü General Lamin K. Sanyang, TİKA Banjul Koordinatörü Şule Bayar, Askeri Danışman Kurmay Albay Anıl Aksoy, askerler ve basın mensupları katıldı.

Türkçe eğitimi alan Gambiya Ordusu askerlerinin rahatlıkla kitap okuyabileceği bir ortam sağlamak amacıyla kütüphanenin tadilatı TİKA tarafından yapıldı ve mobilya ile kütüphane rafları temin edildi.

Atatürk Kütüphanesi 1991 yılında kurulmuştu

Gambiya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Okulu'ndaki Atatürk Kütüphanesi, Türk askerinin 1991 yılında Fajara'daki Eğitim Okulu'na konuşlanmasıyla birlikte kurulmuştu. Zamanla, özellikle nemli iklimin etkisiyle mevcut kütüphane kullanılamaz hale gelmişti. Bu proje ile Türkiye-Gambiya askeri ve ikili ilişkilerinin güçlenmesi ve Gambiya Silahlı Kuvvetleri personelinin bireysel gelişimine katkı sağlanması amaçlandı.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme