• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de 1,1 Milyon Çocuk Ölüm Tehdidiyle Karşı Karşıya

Gazze'de 1,1 Milyon Çocuk Ölüm Tehdidiyle Karşı Karşıya

UNICEF, yaptığı açıklamayla Gazzeli çocuklara dikkat çekti. Çok zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan 1,1 milyon Gazzeli çocuğun ölüm tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtilirken acil ateşkes yapılması gerektiği vurgulandı.

Savaş ve krizler dünyanın her yerinde en çok çocuk ve kadınları etkiliyor. İsrail’in Filistin’e yönelik 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden 23 bine yakın insanın yüzde 70’den fazlasını da çocuk ve kadınlar oluşturuyor. En savunmasız ve masum olan çocuklar savaşın da en acı yüzünü gören toplum kesimi oluyor.
sürerken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu da (UNICEF) yaptığı açıklamada bu verileri doğruluyor.
Gazze’de adeta katliam yapan İsrail’in yürütmüş olduğu acımasızlık tüm dünyanın dikkatini çekmeye başladı.
UNICEF, Gazze'de artan çatışma, gıdasızlık ve hastalığın ortaya çıkardığı "ölümcül döngü"nün 1,1 milyon çocuğu tehdit ettiğine dikkat çekti.
UNICEF, Gazze'deki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaparak, Gazze'de artan çatışma, gıdasızlık ve hastalığın ortaya çıkardığı "ölümcül döngü"nün 1,1 milyon çocuğu tehdit ettiğini ifade etti.

Acilen Ateşkes Sağlanmalı

Sadece 1 haftada çocuklarda ishal vakalarının yüzde 50 arttığı belirtilen açıklamada, 2 yaşın altında çocukların yüzde 90'ının çok ciddi gıda kıtlığıyla karşı karşıya bulunduğu kaydedildi.
Ticari tedarikin tekrar sağlanması çağrısında bulunulan açıklamada, "Acilen insani ateşkes sağlanmalı." vurgusu yapıldı.

Dünya Hiçbir Şey Yapmadan İzleyemez

Açıklamada, "Gazze'de artan çatışma, gıdasızlık ve hastalığın ortaya çıkardığı ölümcül döngü 1,1 milyon çocuğu tehdit ediyor." denildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İcra Direktörü Catherine Russell, "Gazze'de binlerce çocuğun geleceği tehlikede. Dünya hiçbir şey yapmadan bunu izleyemez. Çocuklara yönelik şiddet ve çektikleri acı sona ermeli." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme