• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de Bombalardan Kurtulanları Açlık Öldürüyor

Gazze'de Bombalardan Kurtulanları Açlık Öldürüyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu zamana kadar katliamlarını sürdürürken Filistinliler, her türlü zorluğa karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Havadan ve karadan operasyonlarına devam eden ve Batı Şeria’da taş taş üstünde koymayan İsrail, Gazze’ye sadece bomba yağdırmakla kalmıyor. 


Bölgeye yardım ulaşmasını engelleyen İsrail, uluslarası tüm çağrılara kulaklarını tıkamış durumda. 


ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) özellikle açlık ve kıtlık konusunda arka arkaya çağrı yapmalarına rağmen Gazze’ye yardım girmesini engelleme girişimlerine devam eden İsrail, işlenebilecek tüm savaş suçlarını da işleyerek bir kez daha tarihe geçmiş durumda.

Gazze’de Herkes Aç, Çoğu Açlıktan Ölüyor

Daha önce BM Gazze’de açlığın 12 kat arttığı yönünde açıklamada bulunurken bir açıklamada DSÖ’den geldi.
Tam bir insanlık dramının yaşandığı Gazze’de büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yüz binlerce kişi açlık ve salgın hastalıklarla da mücadele etmek zorunda bırakılıyor.
Yeterli miktarda gıda ve tıbbi malzeme olmadığı için mücadeleye yenik düşen binlerce masum Gazzeli, hayata gözlerini yumuyor.

Acıların Dinmesi İçin Acil Ateşkes

DSÖ, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Gazze’deki açlığa dikkat çekildi.
Yapılan paylaşımda, ”Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor." ifadesi kullanılan paylaşımda, bulaşıcı hastalıkların yayıldığı uyarısında bulunuldu.


Paylaşımda, "Açlık, insanların hastalıklarla mücadele etme dirayetini zayıflatıyor. Yeterli gıda olmazsa daha fazla insan hastalanacak ve ölecek." ifadesi yer aldı.


Gazzelilerin çektiği çilenin sona ermesi gerektiği vurgulanan paylaşımda, "acil ateşkes" çağrısı yapıldı.

Bakmadan Geçme