Gazze'de Can Kaybı 38 Bine Yaklaştı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 37 bin 900'e, yaralıların sayısı ise 87 bin 60'a yükseldi.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını 269 gündür sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte gerçekleştirilen iki saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetti, 91 Filistinli ise yaralandı. Bakanlık, yaralıların çoğunun durumunun ciddi olduğunu belirtti.

CAN KAYBI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin toplam sayısının 37 bin 900’e, yaralıların sayısının da 87 bin 60'a yükseldiği kaydedildi.

FİLİSTİNLİ ESİRLER SERBEST BIRAKILDI

Filistinli kaynaklara göre, İsrail bugün Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammad Abu Salamiya'nın da aralarında bulunduğu 54 Filistinli mahkumu Han Yunus şehrinin doğusundaki İsrail'in Kissufim bölgesinin girişinde serbest bıraktı.

Serbest bırakıldıktan sonra açıklama yapan Gazzeli Mahmud Ali Bahader, İsrail askerlerinin kendisini güvenli bölge olarak belirlenen Salah al-Din Yolu üzerinde 7,5 ay önce şehri terk ederken tutukladığını belirtti.

HER GÜN AĞIR İŞKENCELERE MARUZ KALDIK

Tutuklama sırasında bir çanta taşıdığını aktaran Bahader, ordunun çantaya el koyduğunu ve imha ettiğini söyledi.Bahader, İsrail askerlerinin Negev Cezaevine nakledilmeden önce kendisine saldırdığını da sözlerine ekledi.

Mahkumların her gün ağır işkencelere maruz kaldığını kaydeden Bahader, kendilerine ulaşan yiyecek miktarının çok az olduğunu ifade ederek uluslararası toplumu Filistinli mahkumlara sahip çıkmaya çağırdı.

Bakmadan Geçme