• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de Yardım Tırları Sınırda Bekliyor, Çocuklar Açlıktan Ölüyor

Gazze'de Yardım Tırları Sınırda Bekliyor, Çocuklar Açlıktan Ölüyor

İsrail'in Gazze'ye karadan yardım girişine izin vermemesi nedeniyle Mısır-Gazze sınırında yüzlerce yardım tırı kuyrukta bekliyor. Gazzeli çocuklar ise açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı bir bir hayatını kaybediyor. Dünya ise bu zulmü izlemekle yetiniyor.

Gazze'de her gün onlarca çocuk açlık ve yetersiz beslenmeden kaynaklı hayatını kaybederken sınırda yüzlerce yardım tırı bölgeye giriş yapabilmek için bekletiliyor.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF), Sözcüsü James Elder, yaşanan zulmün videosunu çekerek dünyaya yardımların Gazze halkına ulaştırılması için çağrıda bulundu.

Mısır-Gazze sınırında bekletilen yardım kamyonlarını paylaşan Elder, “Sınırın hemen ötesinde çocukların yetersiz beslenmeden öldüğünü biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLAR ÖLÜYOR YARDIMLAR SINIRDA BEKLİYOR, REZALET!

UNICEF Sözcüsü Elder, yayınladığı görüntülü mesajda, “Rezalet. Yiyecek, su, ilaç, hayat kurtarıcı malzemeler. Çünkü sınırın hemen ötesinde çocukların yetersiz beslenmeden öldüğünü biliyoruz. Çocuklar susuzluktan öldü. Bunlar Gazze'deki sivillere acilen ulaştırılması gereken malzemeler. En etkili yol, çaresizce ihtiyaç içinde olan çok sayıda çocuğun hayatını kurtarmanın tek yolu bu yollardır” dedi.

Elder’in paylaştığı görüntülerde otoyolda bekleyen kamyonlar görüldü.

Bakmadan Geçme