• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'den Can Kaybında Son Durum Nedir? 3 Haziran Pazartesi 2024

Gazze'den Can Kaybında Son Durum Nedir? 3 Haziran Pazartesi 2024

İsrail'in 241 gündür aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde çocuk kadın ve yaşlı ayırt etmeden saldıran İsrail Gazze'de toplam kaç masum insan öldürdü? Detaylar haberimizde.

İsrail’in 241 gündür aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 479’a, yaralananların sayısı ise 82 bin 777’ye yükseldi.

MASUM İNSANLAR ÖLMEYE DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, saldırılarda çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapılmadan birçok masum insan hayatını kaybediyor veya yaralanıyor.

SON 24 SAATTE 40 KİŞİ ÖLDÜ

Özellikle son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda 40 Filistinlinin öldüğü ve 150 Filistinlinin yaralandığı bildirilmiş. Bu saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısındaki artış, bölgedeki insanların güvenlik ve yaşam koşulları açısından ciddi endişelere neden oluyor.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklama da Gazze Şeridi'nde yaşanan dramı gözler önüne seriyor. UNRWA, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinden göç etmek zorunda kalan 1 milyondan fazla Filistinlinin durumuna dikkat çekiyor. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutlarını ve insanların yaşadığı acıları bir kez daha ortaya koyuyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme