Gazze İçin 7. Yardım Gemisi Yüklenmeye Başlandı

İsrail baskı ve zulümleri nedeniyle sadece bombalardan değil açlıktan da korunmaya çalışan Filistin halkına yönelik Türkiye'nin yardımları aralıksız devam ediyor. Bu zamana kadar Türk Kızılayı aracılığıyla 6 yardım gemisi gönderen Türkiye 7. gemi için de hazırlıklara başladı.

İsrail, 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlattığı askeri saldırılarına aralıksız devam ediyor. Bir yandan savunmasız halkın üzerine bomba yağdıran İsrail askerleri bir yandan da yardımları engelleyerek Filistin halkını açlıktan öldürmeye çalışıyor.

Gazze'de bu zamana kadar 10 çocuk açlıktan hayatını kaybetti. Bölgedeki en büyük problemlerin başında açlık ve yetersiz beslenmeden kaynaklı salgın hastalıklar geliyor.

Filistin halkı İsrail'in bomba ve mermilerinden kaçsa da açlığın pençesine düşüyor.

İsrail'in her türlü kısıtlamasına rağmen tüm yolları deneyerek yardım ulaştırmaya çalışan ülkelerden birisi de Türkiye. Türk Kızılay aracılığı ile bölgeye başta gıda olmak üzere ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri gönderiliyor.

7. GEMİ YÜKLENMEYE BAŞLANDI

Dünyanın dört bir yanına Türk halkının yardım elini uzatan Türk Kızılay, Gazze'ye duyarsız kalmadı. 7 Ekim'den bu zamana kadar 6 gemi dolusu yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştıran Türk Kızılay, 7. geminin yüklenmesine de başladı.

Türkiye'deki çok sayıda yardım kuruluşu ve sivil toplum kuruluşunun destekleriyle hazırlanan yardım gemileri hızlı bir şekilde Gazze'ye ulaştırılmaya çalışılıyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yardımlara ilişkin bilgi verdi.

Yılmaz, "Çok soru geliyor Gazze çalışmalarımızla ilgili değerli halkımızdan. Buradan da yanıtlamış olayım. Mısır üzerinden Gazze'ye gönderdiğimiz yardımlar; Mısır Kızılayı iş birliğiyle Refah’tan geçerek Gazze'ye ulaşıyor. Gazze’nin içerisinde yerel ekiplerimiz ve Filistin Kızılayı aracılığıyla Gazze halkına ulaştırıyoruz. Yeni gemi hazırlığımız sürüyor. Emanetlerinizi 7. yardım gemimize yüklemeye başladık. Şu ana dek emanetlerinizi Refah’tan Gazze’ye sokmayı başardık. Zaman zaman aksamalar ve yavaşlama olsa da, TIR girişleri devam ediyor. Öncelikli ihtiyaç olan gıda yardımlarının sevkiyatını aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme