Gazze İçin Yardım Gemisi Yola Çıktı

Türk Kızılay tarafından organize edilen 2 bin 737 tonluk insani yardım malzemelerini taşıyan 7. gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan Gazze'ye doğru yola çıktı. Türk Kızılay, ramazan ayında da Gazze'ye yardımların süreceğini bildirdi.

Türk Kızılay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, Gazze için yardım malzemeleri temin etti. Bu kapsamda hazır yemek içerikli gıda kolileri, su, un, giyim, hijyen malzemeleri, çadır, uyku tulumu, battaniye, barınma malzemeleri, tıbbi ve bebek malzemeleri gibi yardım malzemeleri "MARIN" adlı gemiye yüklendi.

EN BÜYÜK YARDIM OLDU

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye'den bugüne kadar Gazze'ye 12 uçak ve 6 gemi yardım gönderildiğini ifade etti ve bugün uğurlanan gemideki yardımların en büyüğünün olduğunu belirtti. Yılmaz ayrıca, ramazanda hem Gazze'ye hem de deprem bölgesine yardımların devam edeceğini vurguladı.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Yılmaz, insanların suya ve ilaca ulaşamadığına işaret ederek, açlıkla mücadele ettiklerini aktardı. Türk Kızılay olarak deprem bölgesindeki vatandaşlara desteklerinin devam edeceğini ve aynı zamanda Gazze'ye yardımlarını sürdüreceklerini belirtti. Gazze'ye yardımların devam edeceğini vurgulayarak, "Biz sizi unutmadık" mesajı ile Gazze'ye desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme