• Haberler
  • Dünya
  • Gazze Kasabı Netanyahu'dan Çocuk ve Kadınların Diri Diri Yandığı Katliamla İlgili Skandal Yorum

Gazze Kasabı Netanyahu'dan Çocuk ve Kadınların Diri Diri Yandığı Katliamla İlgili Skandal Yorum

Aylardır Gazze'de katliam yapan dün de masum sivillerin kaldığı çadır kamplarına bombalı saldırı düzenleyen ve çoğu kadın ve çocuk 45 kişinin diri diri yandığı saldırıya ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan skandal yorum geldi.

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail ordusu dün bir kez daha kirli yüzünü ortaya çıkartarak masum sivillerin kaldığı çadırlara bomba yağdırdı.

Saldırıda çoğu bebek ve kadın olmak üzere 45 kişi yanarak can verirken dünya kamuoyunda Gazze Kasabı olarak bilinen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan skandal bir yorum geldi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 234 gündür devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu parlamentoda dün İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde bulunan çadır kampa düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TRAJİK HATA OLARAK YORUMLADI

Netanyahu, 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı “trajik bir hata” olarak nitelendirerek, saldırı hakkında soruşturma yürütüleceğine dikkat çekti.

Muhalefet milletvekillerinin bağırışlarıyla kesilen konuşmasında Netanyahu, saldırının planlı olmadığını iddia ederek "Refah'ta savaşçı olmayan yaklaşık 1 milyon kişiyi tahliye ettik ve savaşçı olmayanlara zarar vermemek için azami çaba göstermemize rağmen maalesef bir şeyler trajik bir şekilde yanlış gitti. Olayı araştırıyoruz ve sonuçlara ulaşacağız, çünkü bu bizim politikamız” açıklamasında bulundu.


Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılardan vazgeçilmeyeceği mesajını veren Netanyahu, "Her hedefe ulaşılmadan savaşı bitirmeye niyetim yok”dedi.

Öte yandan İsrailli esirlerin yakınları parlamnetoda Netanyahu'yu protesto etti.

Ziyaretçilerin bulunduğu kısımdaki bir grup, İsrailli esirlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açarak, esirlerin bir an önce evlerine geri getirilmesi için sık sık “Şimdi” sloganı atarak Netanyahu'ya seslerini duyurmaya çalıştı.

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Tal Al-Sultan Kampı’na saldırı düzenlemiş, saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmiş, 249 kişi de yaralanmıştı.

Bakmadan Geçme