Göbekte yağdan eser kalmayacak! Canan Karatay formülü verdi
Karatay Diyeti'nin mucidi Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme hakkında tavsiyeler verirken göbek yağlarından kurtulmanın formülünü de paylaştı.
Canan Karatay, katıldığı programlarla sağlıklı zayıflamanın inceliklerini anlatmasının yanı sıra sağlıksız yiyeceklerden nasıl uzak durmamız gerektiğini de sıralıyor.
Canan Karatay’ın formüle ettiği ve gün içerisinde kolay kolay acıkmamızı sağlamayan tok tutucu besinlerin bir araya gelmesiyle oluşan Karatay diyeti sayesinde verdiğiniz kiloları geri almayıp kendinize sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturabilirsiniz.
Elbette tavsiye edilen sağlıklı beslenmeyle birlikte egzersizleri de ihmal etmeminiz gerekiyor. İşte kadınların en fazla araştırdığı ve sonucunu merak ettiği Karatay diyetinin tüm detaylarını İttifakgazetesi.com derledi.
Prof. Canan Karatay ise kahvaltıda kilo almamak için tüketilebilecek az kalorili tok tutan besinleri şu şekilde sıralıyor:
1. ALTERNATİF: Maydanoz, dereotu, havuç, pembe turp, zeytin, peynir, kırmızı biber, haşlanmış yumurta, yaban mersini, badem ve siyah üzüm.
2. ALTERNATİF: Mantarlı ve peynirli omlet, yeşil biber, havuç, salatalık domates, yoğurtlu biberli kabak sote, peynir, badem, taze ve kuru üzüm, baharatlı zeytinyağı
3. ALTERNATİF: Haşlanmış yumurta, domates, salatalık, dereotu, biber, zeytin, çeçil peyniri, badem ve fındık
4. ALTERNATİF: Omlet, peynir, zeytin, badem, kuru üzüm, turp, havuç ve taze yeşillik
5. ALTERNATİF: Haşlanmış yumurta, yeşil soğan, dereotu, maydanoz, marul, salatalık, peynir, avokado, zeytin, badem ve ceviz.
6. ALTERNATİF: Peynir, zeytin, yumurta, yeşillik, havuç, soğuk köfte, badem, havuç ve fıstık. Dilerseniz kaymağa sürülmüş kuru kayısı.
- Karatay diyetinin en önemli öğünü sabah uyanıldığında yapılan protein ağırlıklı bir kahvaltıdır. Susamlı simit, poğaça ya da açma gibi bol yağlı yiyecekleri kahvaltıda tercih etmemelisiniz.
- Sağlıklı beslenme listesi için önerilen öğün sayısı 2'dir. Ara öğünlerin kaldırılması tavsiye edilir.
- Şeker ve tuz tüketimini tamamen hayattan çıkarmak zor olacağı için birden kesmek yerine çok az miktarda tüketilebilir.
- Günlük 2-3 litre su tüketilerek vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı karşılanmalıdır.
- Yemek için mutfağa girildiğinde yemekler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir.
- Asitli içeceklere kesin yer verilmemelidir.