Google'ın siber güvenlik şirketinin hesabı hacklendi

Müşterilerin önemli ağ ihlallerini araştırmasına ve kurtarmasına yardımcı olduğu bilinen Mandiant, 2022 yılında Google tarafından 5,4 milyar dolara satın alındı. Şirketin itibarının bu kısa ömürlü ama ciddi olaydan darbe alacağına emin olabiliriz.

Google’a ait bir siber güvenlik şirketinin X hesabı 3 Ocak’ta ele geçirildi ve oldukça ironik bir olayda şirket, birkaç saat boyunca sosyal medya hesabının kontrolünü yeniden ele geçirmek için uğraştı.

Bilinmeyen bir dolandırıcının, kripto cüzdanlarını otomatik olarak boşaltmak için tasarlanmış bir kripto para hırsızlığı bağlantısını yaymak için Mandiant’ın resmi X hesabını kullandığı bildirildi.

Mandiant yaptığı bir açıklamada olayı kabul etti ve hesabın kontrolünü yeniden ele alma çabalarını duyurdu. Daha sonra başarıyla kontrolü geri aldı.

Bir Mandiant sözcüsü TechRadar Pro ile yaptığı görüşmede “Mandiant’ın X hesabını etkileyen olayın farkındayız. O zamandan beri hesabın kontrolünü yeniden ele geçirdik ve şu anda onu geri yüklemek için çalışıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme