• Haberler
  • Spor
  • Guela Doue Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Takımlarda Oynadı?

Guela Doue Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Takımlarda Oynadı?

Galatasaray'ın prensipte anlaşmaya vardığı Guela Doue spor kamuoyunda merak konusu oldu. Peki Doue kimdir, hangi takımlarda oynadı, kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizde...

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Doue transferi için kulübü Rennes ve oyuncu ile prensipte anlaştı. Galatasaray, Rennes'e 6 milyon Euro bonservis artı 2 milyon Euro bonus şeklinde ücret ödenecek. Doue'nin sözleşme süresi ise 5 yıl olacak.

GUELA DOUE KİMDİR?

Galatasaray’ın anlaştığı belirtilen Fildişili oyuncunun kariyeri ve başarıları merak ediliyor. Sağ bekte görev yapan oyuncu bu sezon Ligue 1’de gösterdiği performansla dikkat çekti. Takımıyla birlikte 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu sağ bekin yanı sıra stoper olarak da görev yapabiliyor. Guela Doue, futbol kariyerine Rennes’in B Takımı’nda başladı. Altyapıda ise Stade Rennais FC forması giydi.

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanan Galatasaray’da transfer çalışmaları devam ediyor. Fildişili oyuncu Guela Doue’yi gündeminde alan sarı-lacivertlilerin transferi gerçekleştirmeye çok yakın olduğu iddia edildi. Genç oyuncunun Kariyeri ve başarıları ise futbolseverler tarafından araştırılıyor. Rennes forması giyen oyuncu etkili sağ ayağı ve fiziğiyle dikkat çekiyor. Bu sezon 24 karşılaşmada forma giyen oyuncu gol katkısı veremezken 4 asist yaptı. 

GUELA DOUE HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Galatasaray’ın transfer gündeminde yer alan Guela Doue 17 Ekim 2002 yılında Angers’te doğdu.

Futbol kariyerine 2011-22 sezonunda Stade Rennais FC altyapısında başlayan oyuncu 2020/2021 sezonunda Rennes U19 takımında forma giydi.

Ortaya koyduğu başarılı performansla 2022/23 sezonunda Rennes’in A Takımı’na yükselen Guela Doue Ligue 1’de 24 karşılaşma, Avrupa Ligi’nde ise 4 maçta oynadı.

Fildişili oyuncu bu sezon Rennes formasıyla 35 maça çıktı. Doue söz konusu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamazken takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi.

Genç oyuncunun piyasa değeri 8 milyon Euro olurken Rennes takımı ile 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme