• Haberler
  • Dünya
  • Guinness Rekorlar Kitabına Giren Dünyanın En Uzun Köpeği Öldü

Guinness Rekorlar Kitabına Giren Dünyanın En Uzun Köpeği Öldü

ABD'de yaşayan Danua cinsi köpek Kevin, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en uzun köpeği olarak seçilmişti. Ancak, Guinness Dünya Rekorları tarafından yapılan acı açıklamada, Kevin'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'nin Iowa eyaletinde yaşayan ve Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en uzun köpeği olarak kabul edilen Danua cinsi Kevin, geçirdiği bir ameliyatın ardından hayatını kaybetti.

1 METRE BOYUNDAYDI

Kevin, 1 metre boyuyla dikkat çekmişti ve geçtiğimiz yıl, üç yaşındayken ölen önceki rekor sahibi Zeus'un yerine geçerek 20 Mart'ta bu prestijli unvanı kazanmıştı.

Guinness Rekorlar Kitabına Giren Dünyanın En Uzun Köpeği Öldü

HAYATINI KAYBETTİ

Guinness Dünya Rekorları yetkilileri, Kevin'in ailesinin yaşadığı evi ziyaret ederek bu olağanüstü köpeği onurlandırmış ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük ilgi görmüştü. Ancak, 13 Haziran'da yapılan bir açıklamayla Kevin'in beklenmedik bir şekilde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Guinness Rekorlar Kitabına Giren Dünyanın En Uzun Köpeği Öldü

AÇIKLANDIKTAN SONRA ÖLDÜ

Guinness Dünya Rekorları sözcüsü, "Dünyanın en uzun köpeği Kevin'in, rekorunun açıklanmasından birkaç gün sonra geçirdiği ameliyat sonrasında hayatını kaybettiğini bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.


 

Bakmadan Geçme