• Haberler
  • Gündem
  • Gurbetçiler Ayaklandı! 1000 Euro Harçlık, Ücretsiz İnternet, Köprülerden de Bedava Geçmek İstiyorlar

Gurbetçiler Ayaklandı! 1000 Euro Harçlık, Ücretsiz İnternet, Köprülerden de Bedava Geçmek İstiyorlar

Her yıl yaşadıkları ülkeden Türkiye'ye gelen ve ülkeye döviz girdisi sağlayan gurbetçiler, bu girdilerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendilerine ayrıcalık tanımasını istiyor.

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk vatandaşlarının büyük çoğunluğu yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek için Türkiye'ye akın ediyor.

Türkiye'ye gelmekle kalmayıp ülkeye ciddi anlamda da döviz girdisi sağlayan gurbetçiler, bu girdilerin karşılığında bazı imtiyazlar istiyor.

Bir gurbetçi, gazeteci Fatih Altaylı'nın "Gurbetçiler vergi ödesin" sözüne öfkelenerek sosyal medyadan videolu paylaşım yaptı. 

Paylaşımında bir dizi de talep sıralayan gurbetçi, beraberinde getirdiği 7 bin eurodan geriye 550 euro kaldığını ve 6450 euroyu Türkiye'de harcadığını belirterek, "Gün geçmiyor ki gurbetçilerle ilgili polemikler olmasın. Kimisi tuttu dediki gurbetçiler şöyle olsun, böyle olsun. Ama biz bu ülkeye 7 bin euro ile geldim. Fatih Altaylı gurbetçiler vergi versin demiş. Evet Fatih Altaylı Beyefendi. 7 bin euro ile geldik şuanda 550 euro kaldı. 6450 euroyu biz bu ülkeye bıraktık. Tabi ki gurbetçilerin de bazı istekleri var. Bizler artık köprü, otoban ücreti vermek istemiyoruz. Devlet de artık bize 1000 euro harçlık versin. Neden biz bu ülkenin bacasız fabrikasıyız. Bu ülkeye döviz taşıyoruz. Avrupa'da 11 ay çalışıyor 1 ay bu ülkede harcıyoruz. Bize bu lafı söyleyenler gibi 11 ay Türkiye'de çalışıp 1 ay İsviçre'de veya Amerika'da Türkiye'nin parasını harcamıyoruz. Yabancı beldelerde çalışıyoruz. Parayı kendi ülkemizde harcıyoruz. Vergimizi veriyoruz ama siz fırsattan istifade her türlü lafı söylüyorsunuz.

DEVLET ARTIK BİZİM HAKKIMIZI KORUMAK ZORUNDA

Onun için bizler artık gurbetçiler olarak döviz olarak katkı sağlıyorsak bu rezilliği çekiyoruz. Bir de bunun üzerine bize laf sokulmasına asla gönlümüz razı değil. Burada devlete çok büyük görevler düşüyor. Devlet artık bizim hakkımızı korumak zorunda. Tüm gurbetçiler olarak devletten her yıl izne gelenler için 1000 euro harçlık, köprü, otoban parası ödemek istemiyoruz. Artı bir ay da interneti bedava kullanmak istiyoruz. Devlet umarım bizim bu gurbetçilerin isteğini yerine getirir."

Gurbetçinin istekleri diğer bir çok gurbetçi tarafından da destek görürken Türkiye'de yaşayan vatandaşlar gurbetçiye çok büyük tepki gösterdi.

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı, bu şekilde düşünen gurbetçilere "gelme" diyerek tepkisini dile getirdi.

Sosyal medyada 1000 euro ve gelme hashtaglari en çok konuşulan konular arasına girdi.

Bakmadan Geçme