• Haberler
  • Gündem
  • Gurbetçilere 2000 Euro Vatana Destek Vergisi Geldiği Haberleri Doğru mu?

Gurbetçilere 2000 Euro Vatana Destek Vergisi Geldiği Haberleri Doğru mu?

Son günlerde arka arkaya gelen vergi haberleri vatandaşların algısını da dikkatini de vergilere yönlendirdi. Sosyal medyada paylaşılan gurbetçilere 2000 euro vatana destek vergisi geldiği haberleri doğrumu? Olayın aslı nedir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Türkiye'de arka arkaya gelen ve daha bir çok alanda da geleceği konuşulan vergiler, vatandaşların da algısının bu yöne doğru evrilmesine neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılmaya ve konuşulmaya başlanan gurbetçilere yönelik getirileceği iddia edilen vatana destek vergisi de gündem oldu.

Gelen vergiler ve zamlar sonrasında halk arasında "aldığımız nefese de vergi gelir" şakaları yapılırken bir garip vergi iddiası da gurbetçilere yönelik geldi.

Gurbetçilerin sık sık özellikle sokak röportajlarında Türkiye'deki ekonomik şartların çok iyi olduğunu, kendilerinin yurt dışında çok zor şartlarda yaşam sürdüklerini söylemesi ve Türkiye'deki emekli ve asgari ücretin yeterli olduğu yönündeki söylemlerine de vurgu yapılan vatana destek vergisi iddialarının aslı nedir? Böyle bir vergi var mı? Hazine ve Maliye Bakanlığı böyle bir vergi açıkladı mı? sorularına cevap aradık.

GURBETÇİLERDEN 2000 EURO VATANA DESTEK VERGİSİ Mİ ALINACAK?

Sosyal medyada gündem olan vergi, LDP Eski Genel Başkanı Cem Toker tarafından dile getirilen ve bir temenni istekten öteye gitmeyen iddia.

Cem Toker, sosyal medya hesabından yurt dışında yaşayıp da Türkiye'deki seçimlere etki eden gurbetçilerden bedel alınmasını isteyen paylaşımında; "Yurtdışında yaşayıp, o ülkeye vergi verip de, Türkiye seçimlerinde konsolosluklarda oy kullanmak isteyenlerden kalın bir “oy kullanma parası (vergisi) alınsın.. Yok öyle hem başka ülkede yaşayıp, hem de Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olmak!!! Çok ciddiyim.." ifadelerine yer veriyor.

Cem Toker'in bu iddia ve talebi, bir çok kullanıcı tarafından 2000 Euro Vatana Destek Vergisi şeklinde değiştirilerek paylaşılmaya başlanıyor. Sosyal medyadaki bu paylaşımları gören binlerce kişi; gurbetçilerden 2000 euro vatana destek vergisi mi alınacak? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılmış bu yönde bir vergiye dair resmi açıklama bulunmuyor.

Yani sosyal medyada gündem olan verginin gerçeklik payı bulunmuyor. Gurbetçilerden vatana destek adı altında veya başka bir isimle herhangi bir vergi talep edilmiyor.

Bakmadan Geçme