Hakan Fidan'dan Suriye ve İsrail Açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan El Suud ile görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dolmabahçe'deki önemli görüşme sonrası mevkidaşıyla ortak bir basın açıklaması düzenledi. Bakan Fidan gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında dünyaya kritik bir çağrıda bulundu ve "Ateşkes anlaşması Hamas tarafından kabul etmişken, İsrail'in akan kanı durdurmalı. Buradan dünyaya sesleniyorum. İsrail'e baskı yapılması gerekiyor." dedi.

SURİYE'YE DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye ile normalleşme süreci ile ilgili sorulara yanıt verdi. Fidan, "Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon barış ile ilgili bir vizyon. Suriye uzun zamandır kanayan bir yara. Diyalog kapılarını açık tutmak istiyoruz. Zamanın ruhu bizi barış aramaya zorluyor. Cumhurbaşkanımız en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Çağrımız önemli, karşılık bulmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Önceliklerimiz belli. Ateşkes planının İsrail tarafından onaylanması, silahların susması, insani yardımların ulaşması. Ancak ne zaman bu yönde adımlar atılsa Netanyahu ve yönetimi yeni bir katliama imza atıyor.

İsrailli yetkililerin eninde sonunda hesap vereceklerini söylemek lazım. İsrail'in barış çabalarına darbesini kınıyorum. Gazze'de atılacak yanlış bir adım telafisi olmayan sorunlara yol açabilir.  

Bakmadan Geçme