Hakkari'de Kaç Büyüklüğünde Deprem Oldu?

Türkiye'nin dört bir tarafından deprem haberleri gelmeye devam ediyor. 31 Aralık Pazar saat 19:40 civarında Hakkari'de deprem meydana geldi.

#SONDAKİKA Hakkari'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Hakkari'de deprem oldu. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 19:37'de meydana gelen depremin şiddeti 4.4. Yüksekova merkezli deprem 7 kilometre derinlikte meydana geldi. 

HAKKARİ'DE İKİNCİ BİR DEPREM DAHA!

Hakkari'de 4.5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Saat 20:06'da meydana gelen deprem 2.52 km derinlikte oldu.

Afad'dan yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, saat 19.37'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 19.52'de ise yine aynı bölgede 3,5 ve saat 20.06'de ise 4,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Olumsuz Bir Durum Yok

Hakkari Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüksekova’da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana dek herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

 

Halk sokaklara döküldü

Hakkari'de art arda meydana gelen 4.4 ve 4.5 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından halk sokaklara döküldü.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Yüksekova'da 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldiği bildirilmişti. Şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kentte vatandaşlar korkudan sokağa döküldü. Araç sahipleri akaryakıt istasyonlarına koşarken, bazı vatandaşlar ise dışarıda yaktıkları ateş başında bekleyişlerini sürdürüyor.

Bakmadan Geçme