• Haberler
  • Yaşam
  • Halkalı güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması saat kaçta olacak?

Halkalı güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması saat kaçta olacak?

Ekim ayında gerçekleşecek halkalı güneş tutulması, gökyüzü tutkunlarının merakla beklediği bir astronomi olayı olarak gündemde. Peki, Güneş tutulması ne zaman? Halkalı güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması saat kaçta olacak?

Güneş tutulması ne zaman? Sorusu, gerçekleşecek olan güneş tutulması detaylarını merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2024 yılında gerçekleşecek olan bu tutulma, birçok kişi tarafından takip edilmek isteniyor. Peki, Güneş tutulması ne zaman? Halkalı güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması saat kaçta olacak?

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2024 yılı halkalı güneş tutulması 2 Ekim'de gerçekleşecek. Bu tutulma, Ay'ın Güneş'i tam olarak kapatmadığı ve kenarlarında halka şeklinde bir ışık bıraktığı özel bir gök olayıdır. Gözlemciler için oldukça etkileyici olan bu tutulma, Amerika kıtası, Pasifik Okyanusu ve Güney Kutbu'ndan izlenebilecek.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Halkalı güneş tutulması Türkiye’den bu tutulma maalesef gözlemlenemeyecek. Halkalı güneş tutulması sırasında oluşan "ateş çemberi" görünümü, tutulmanın görüldüğü yerlerde unutulmaz bir manzara sunacak.

Bakmadan Geçme