• Haberler
  • Dünya
  • Hamas Lideri Yahya Sinwar: İşgale boyun eğmeyeceğiz

Hamas Lideri Yahya Sinwar: İşgale boyun eğmeyeceğiz

7 Ekim'den bu yana ilk kez konuştu Hamas lideri Yahya Sinwar'dan İsrail'e mesaj

Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar, 7 Ekim'den beri ilk kez halka açık bir mesaj yolladı. İsrail güçlerini ezme yolunda olduklarını söyleyen Sinwar, işgale boyun eğmeyeceklerini duyurdu. Sinwar’ın açıklamalarına İsril basınında geniş yer vermesi dikkat çekti.


İsrail'in her yerde aradığı, ''Hamas'ın beyni'' olarak bilinen Gazze lideri Yahya Sinwar, Aksa Tufanı operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez bir mesaj yolladı. Hamas siyasi büro üyelerine mesaj gönderen Sinwar, İsrail'e karşı zorlu, eşi benzeri görülmemiş bir savaş yürütüldüğünü söyledi ve İsrail'in ağır kayıplar verdiğini öne sürdü.


Hamas'ın İsrail güçlerini ezme yolunda ilerlediğini öne süren Sinwar işgal koşullarına kesinlikle boyun eğmeyeceklerini bildirdi.


HAMAS LİDERLERİNE TAVİZ VERİLEBİLİR


Öte yandan İsrail medyası, rehineleri kurtarmak için Tel Aviv yönetiminin çaresiz kaldığını bu yüzden Hamas liderleri Muhammed Deif ile Yahya Sinwar'a bir tür dokunulmazlık verme seçeneğini değerlendirdiğini iddia etti. 
Times of Israel'e göre, İsrail rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın 2 kritik ismi Katar ya da bir başka ülkeye sınır dışı edilmesini kabul edebilir.
Kan kamu yayıncısı raporunda adı açıklanmayan birkaç İsrail kaynağına dayandırılan haberde, anlaşmanın yalnızca Gazze'de tutulan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak ve Hamas'a karşı savaşı sona erdirecek bir çözümün parçası olarak yapılacağı belirtildi.

İSRAİL REDDETMEDİ 


Mısır'ın yakın zamanda İsrail'e Gazze'de bir ateşkes sağlanması ve buradaki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yeni bir taslak anlaşma sunduğu, Tel Aviv yönetiminin de bunu doğrudan reddetmediği belirtildi.

Haberde ayrıca, Hamas yöneticilerinin Gazze'den ayrılmasının, Hamas'ın askeri becerisinin sonlandırılması hedefini dışarıda bırakmayacağı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı planıyla örtüştüğü ancak bunun "uzun vadeli bir çerçevede ele alındığı ve henüz somut bir adımın bulunmadığı" aktarıldı.


YAHYA SİNWAR İÇİN 400 BİN DOLAR ÖDÜL


İsrail, Gazze Şeridi'ne havadan attığı el ilanlarında peşinde olduğu Hamas liderleri hakkında bilgi getirenlere vereceği ödülü "Yahya Sinvar için 400 bin dolar, Muhammed Dayf için de 100 bin dolar" olarak belirlemişti.
 

Bakmadan Geçme