• Haberler
  • Dünya
  • Hamas'tan Ateşkes Hamlesi: Mısır ve Katar'ın Teklifini Kabul Etti

Hamas'tan Ateşkes Hamlesi: Mısır ve Katar'ın Teklifini Kabul Etti

Hamas, Mısır ve Katar'ın Gazze Şeridi'ndeki ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Reuters, Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini yazdı. Reuters'ın haberine göre; Hamas'tan yapılan açıklamada, "Mısır ve Katar'ın ateşkes teklifini kabul ediyoruz." denildi.

Katar merkezli medya kuruluşu El Cezire de Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini Katarlı ve Mısırlı arabuluculara bildirdiğini duyurdu.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas ve İsrail arasında ateşkes müzakereleri devam ederken, Hamas tarafından yapılan açıklamada Mısır ve Katar tarafından sunulan Gazze Şeridi’ndeki ateşkes teklifinin kabul edildiği duyuruldu.

Açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ve Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir telefon görüşmesi yaptı ve Hamas’ın ateşkes anlaşmasına ilişkin teklifi onayladığını bildirdi” denildi.

CIA DİREKTÖRÜ ZİYARETİNİ UZATTI

CIA Direktörü William Burns, Hamas ile İsrail arasında tıkanan müzakereleri sonuçlandırmak amacıyla Katar'daki kalış süresini Pazartesi gününe kadar uzatmaya karar verdi.

İSRAİL'DEN ATEŞKESE CEVAP

Hamas ateşkes görüşmelerinin arabulucuları olan Mısır ve Katar'dan gelen ateşkes teklifini kabul etti. Buna karşılık İsrail'in de ateşkese karşı henüz bir cevap gelmedi.

Bir Hamas yetkilisi ise, ateşkes teklifinin kabul edilmesinin ardından "Top artık İsrail'in sahasında" ifadelerini kullandı.

Ateşkes teklifinin detayları henüz bilinmezken, İsrail basını Hamas'ın kabul ettiği şartların İsrail'in kabul ettiği şartlar olmadığını belirtti.

İSRAİL REFAH'A SALDIRMIŞTI

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusuna hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Resmi kaynaklar, saldırılarda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı. İsrail ordusu sabah yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

 

Bakmadan Geçme