Hamsi Kuşu Yemeği Nasıl Yapılır? MasterChef Türkiye
Hamsi Kuşu Yemeği Nasıl Yapılır? MasterChef Türkiye... TV8'in sevilerek izlenen yemek yarışması MasterChef'te yarışmacılardan Hamsi Kuşu yapması istendi. Merak edilen yemeklerden olan Hamsi Kuşu'nun tarifi araştırılıyor.
Karadeniz denince akla gelen ilk lezzetlerden biridir o. Hamsi kuşu tarifinde kılçıkları tamamen ayıklanıp fileto haline getirilen hamsiler; maydanoz, taze soğan, kuru soğan, mısır unu ve baharatların da yer aldığı karışımla ikişer ikişer kapatılır. Yassı köfteler haline gelir. İç harcına arzuya göre incecik kıyılmış kırmızı biber, pazı ya da farklı yeşillikler eklenebilir.
Çırpılmış yumurta ve mısır ununa bulandıktan sonra kızgın zeytinyağı ya da ayçiçek yağında nar gibi kızartılır. Yanında mısır ekmeği, soğan salatası, roka ve ince ince doğranmış turp eşliğinde çıtır çıtır yenir. Balık tadını zirveye taşır, ilk tercihlerinizden biri olur.
Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler
-
1kilogramhamsi
İç Harcı İçin:
-
1/2demettaze soğan
-
1/2demetmaydanoz
-
1adetorta boy kuru soğan(rendelenmiş)
-
2yemek kaşığımısır unu
-
1çay kaşığıtuz
-
1/2çay kaşığıkarabiber
Hamsileri Kızartmak İçin:
-
1/2su bardağımısır unu
-
1su bardağıayçiçek yağı