• Haberler
  • Siyaset
  • Hamza Dağ'ın AK Parti'ye Katılacağını Söylediği 15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili Kim?

Hamza Dağ'ın AK Parti'ye Katılacağını Söylediği 15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili Kim?

Ankara kulislerinde günlerdir konuşulan bazı milletvekillerinin AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddialara ilk somut ve net cevap AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin yarın AK Parti'ye katılacağını söyledi. Peki Hamza Dağ'ın bahsettiği 15 belediye başkanı ve 2 milletvekili kim? Detaylar haberimizde...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partiye yeni katılımlar olacağını açıkladı: "Yarın hem belediye başkanı hem de milletvekili noktasında katılımlar olacak. Bu partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Bu katılımlardan 15'inin belediye başkanı, 2'sinin ise milletvekili olacağı ifade edilirken AK Parti'ye katılacak belediye başkanları ve milletvekillerinin hangi partiden olduğu ve isimleri merak konusu oldu.

Hizmet kervanına destek olmak isteyen herkes, bizimle diyalog içinde oluyor. Biz bu durumda hem parti ilkemizi hem de katılım sağlamak isteyenlerin hukukunu koruyacak şekilde süreç yönetimi yapıyoruz.” diyen Dağ, sürecin tamamlanmasıyla isimlerin açıklandığını anlattı.

Hem ilçe ve belde belediye başkanı hem de milletvekili olan yeni isimlerin partiye katılacağını ifade eden Dağ, “Bu partimiz açısından ilk değil, son da olmayacaktır. 85 milyon vatandaşmızı kucaklamak suretiyle AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var. Belediye başkanlığında 15 veya daha fazla ilçe ve belde belediye başkanı noktasında katılımlar var. Milletvekili olarak 2 var. Bugün içinde bazı görüşmeler var.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ'YE KATILACAK 15 BELEDİYE BAŞKANI VE 2 MİLLETVEKİLİ KİM?

Hamza Dağ'ın AK Parti'ye katılacağını belirttiği 2 milletvekilinin isimleri uzun süredir AK Parti'ye anılan İYİ Partili iki milletvekili olduğu belirtiliyor.

İYİ Parti’den istifa eden İstanbul milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz’in yarın AK Parti'ye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Belediye başkanlarının ise büyük çoğunluğunun Yeniden Refah Partisi'nden olacağı belirtiliyor.

Erzurum'un Aziziye ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Emrullah Akpunar, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Akpunar'ın da yarın AK Parti'ye geçeği gelen bilgiler arasında.

MUHABİR

Bakmadan Geçme