• Haberler
  • Gündem
  • Hangi Siyasi Partiler Şehitler İçin Taziye Mesajı Yayınlamadı?

Hangi Siyasi Partiler Şehitler İçin Taziye Mesajı Yayınlamadı?

DEM Parti, HÜDA-PAR ve TİP gerek sosyal medya hesaplarından gerekse genel başkanlarının şahsi hesaplarından şehitlerle alakalı herhangi bir paylaşım veya açıklamada bulunmadı. 3 partinin şehitlere duyarsız kalması sosyal medyada da eleştiri konusu oldu.

Türkiye, Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde son 24 saatte 12 şehit verdi. Teröristlerle girilen çatışmalarda 12 vatan evladı toprağa düştü. Önceki gün gelen 6 şehit haberine bugün de Türkiye’yi yasa boğan 6 şehit haberi daha geldi. Bir gün içerisinde 12 eve evlat acısı düştü.

Şehit haberlerinin ardından siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, futbol takımları peş peşe taziye mesajları paylaşmaya başladı.

Acı öylesine büyüktü ki, İYİ Parti “Milli Yas” ilan edilmesi çağrısında bulundu. İYİ Parti’nin çağrısı sosyal medyada da kısa sürede yankı buldu ve #MilliYas hashtagı kısa sürede trend topik (TT) yani sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Hangi Partiler Şehitler İçin Taziye Mesajı Yayınlamadı?

Bir gün içinde 12 şehit verdiğimiz şu günlerde hangi siyasi partinin taziye mesajı yayınlayıp yayınlamadığı merak konusu oldu.

Türkiye şehitlerine ağlarken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sandalyesi bulunan bazı siyasi partiler şehitler için taziye mesajı yayınlamadı.

CHP Şehitler İçin Taziye Mesajı Yayınladı mı? DEM Parti Şehitlerle Alakalı Açıklama Yaptı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hem kurumsal hesaptan hem de Genel Başkan Özgür Özel’in sosyal medya hesabından önceki gün ve bugünkü şehitlerle alakalı açıklamada bulunarak ailelerine başsağlığı diledi.

Özgür Özel’in sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında ise “terör örgütü PKK” ifadesine yer vermesi dikkat çekti.

DEM Parti, HÜDA-PAR ve TİP gerek sosyal medya hesaplarından gerekse genel başkanlarının şahsi hesaplarından şehitlerle alakalı herhangi bir paylaşım veya açıklamada bulunmadı.

3 partinin şehitlere duyarsız kalması sosyal medyada da eleştiri konusu oldu.

Bakmadan Geçme