Harvard'da Tez Konusu Olan Türk Şirketi İflas Etti
Alanında Türkiye'nin öncü firmalarından biri olarak gösterilirken büyüme trendiyle Harvard Üniversitesi'ne de ders konusu olan EGS Holding, Türkiye'deki ekonomik çalkantılara daha fazla dayanamayarak iflas bayrağını çekti.
Dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi olarak gösterilen Harvard Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde ders ve tez konusu olmayı başaran Türk şirketi kendi ülkesinde tutunamadı.
27 yıl önce kurulan EGS Holding, Türkiye’deki ekonomik çalkantılara daha fazla dayanamayarak iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.
EGS Holding, Alanında Türkiye'nin öncü firmalarından biri olarak gösterilirken büyüme trendiyle Harvard Üniversitesi'ne de ders konusu olmuştu.
İzmir İflas Müdürlüğü, 27 yıl önce kurulan Türkiye'nin dev holdinglerinden biri olan EGS'nin iflas ettiğini açıkladı.
1997 yılında İzmir ve Denizli merkezli 99 tekstil şirketi tarafından kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi; Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu gibi iş insanlarının öncülüğünde kurulmuştu. Kısa sürede finans sektörüne de adım atan holding, EGS Bank ile bankacılık alanında da kendini göstermişti. Ancak 2001 ekonomik krizi, holdingin finansal yapısını sarsarak sorunların baş göstermesine neden oldu.
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ise 2001 yılında EGS Bank'ın TMSF'ye devredilmesi kararını almıştı. Ardından EGS Holding şirketlerinin yönetimi de fona geçmişti.
EGS Holding'in çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları ise uzun bir süre anlaşma yapamadı. 2000 yılında halka arzı gerçekleştirilen EGS Holding'in küçük ortaklarının ve EGS Holding'in borsa hisselerini alan yatırımcılar ise mağduriyet yaşamıştı.
Buna göre 2001 yılında borsa kotundan çıkarılan EGS Holding borsa tarihinde arkasında en çok mağdur bırakan iflaslardan biri olmuştu.