• Haberler
  • Dünya
  • Helikopter Kazasında İran Dışişleri Bakanı da Hayatını Kaybetti

Helikopter Kazasında İran Dışişleri Bakanı da Hayatını Kaybetti

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın, helikopterin düşmesi sonucu İran Cumhurbaşkanı Reisi ile birlikte öldüğü resmi olarak açıklandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet helikopter kazasında hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin dün geçirdiği kazada kurtulan olmadığını duyurdu.

Helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken, Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında yer aldığı belirtildi.

Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği kaydedildi.

HÜSEYİN EMİRABDULLAHİYAN KİMDİR?

Hüseyin Emirabdullahiyan 23 Nisan 1964 doğmuştur. İranlı siyasetçi, diplomat ve İran'ın mevcut dışişleri bakanıdır. Daha önce 2011-2016 yılları arasında Arap ve Afrika İşlerinden sorumlu dışişleri bakan yardımcısıydı.

İran Meclis Başkanı'nın uluslararası ilişkiler konusunda özel yardımcısı, Ali Laricani'nin başkanlığından Muhammed Bakır Galibaf'ın başkanlığına kadar İslamî Şûra Meclisi Uluslararası İşler Genel Müdürü, Filistin İntifadasına Destek için Uluslararası Konferans Daimi Sekreterliği Genel Sekreteri, Filistin Stratejik Diyalog Dergisi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Ali Ekber Salihi'nin bakanlığı döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirildi ve bu görevi Muhammed Cevad Zarif'in bakanlığının ilk üç yılında da sürdürdü. Halen Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Okulu'nda profesör olarak görev yapmaktadır.

Bakmadan Geçme