• Haberler
  • Gündem
  • Herkesin yediği sucuk firmasına 72 milyon TL ceza kesildi

Herkesin yediği sucuk firmasına 72 milyon TL ceza kesildi

Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Herkesin yediği sucuk firmasına 72 milyon TL ceza kesildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen rekabet soruşturması, uzlaşma sağlanarak sonuçlandı. Ünlü sucuk firması, 72,9 milyon liralık idari para cezasını kabul etti ve bu gelişme, rekabetin korunması ve piyasa düzeninin sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Rekabet Kurulu, Namet Gıda’nın, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğini tespit etti. Firmanın sunduğu uzlaşma teklifi kabul edilerek, uzlaşma çerçevesinde verilecek cezada %25 indirim uygulandı ve sonuç olarak 72 milyon 986 bin 653 lira ceza kesildi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Namet Gıda’nın, piyasadaki rekabeti ihlal ettiği soruşturma kapsamında belirlenmişti. Namet Gıda, ceza indirimiyle birlikte uzlaşmaya vararak süreci sonuçlandırdı.

Bakmadan Geçme