• Haberler
  • Spor
  • Hırvatistan 90+8'de Yıkıldı! İtalya Son 16 Turu Biletini Aldı

Hırvatistan 90+8'de Yıkıldı! İtalya Son 16 Turu Biletini Aldı

EURO 2024 B Grubu'nda ya tamam ya devam maçında Hırvatistan İtalya ile karşı karşıya geldi Hırvatistan, bir de penaltı kaçırdığı karşılaşmada 90+8'inci dakikada yediği golle turnuvaya veda ederken İtalya son 16 turu biletini cebine koydu.

Euro 2024 B Grubu üçüncü ve son maçında Hırvatistan ile İtalya karşı karşıya geldi. Mücadele, 1-1'lik eşitlik ile tamamlandı. 

Hırvatistan'ın golünü 55. dakikada Luka Modric kaydederken, İtalya'nın golü 90+8. dakikada Zaccagni'den geldi. 

Modric önce kaçırdı, sonra attı

Hırvatistan'ın 53. dakikada kazandığı penaltıda topun başına geçen Luka Modric, yaptığı vuruşta İtalya kalecisi Gianluigi Donnaruma'yı geçemedi. Deneyimli futbolcu, bu penaltı vuruşundan sonra gelişen Hırvatistan atağında sahneye çıktı ve golünü kaydetti. 

Modric ayrıca, 38 yıl ve 289 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. 

Bu sonuçla birlikte Hırvatistan puanını 2'e yükseltti ve B Grubu'ndan çıkma şansını yitiredi. İtalya ise 4 puana yükseldi ve son 16 turuna çıkmış oldu. 

İspanya grubu namağlup tamamladı

B Grubu'nda günün bir diğer maçında ise Arnavutluk ile İspanya karşı karşıya geldi. İspanya, mücadeleyi 1-0'lık skorla kazandı. 

İspanya'ya galibiyeti getiren golü 13. dakikada Ferran Torres kaydetti. 

Tanıdık isimler sahne aldı

Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Ernest Muçi maça yedek kulübesinde başlarken, karşılaşmaya 81. dakikada dahil oldu. Rey Manaj ise karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 59 dakika sahada kaldı.

Bu sonuçla birlikte İspanya puanını 9'a yükseltti ve son 16 turuna yükseldi. Hırvatistan ile birlikte Arnavutluk da turnuvaya veda etti. 

Bakmadan Geçme